youtube     linkedin     myspace     twitter     google     facebook     rssfeed  

Rejtélyes képek

2013.

nov. 09.

A cikk szerzője

Ari Ildikó

Friss cikkek

Videótéka

Innen-Onnan

 
Rejtélyes képek forteintimes.com

Mindenki látott már festményeket, és azt hiszem mindenki fel tudna sorolni legalább három híres festőt. Biztosan a legtöbben láttak már olyan festményeket is, amik nem igazán voltak ínyére. Na nem a látvány miatt, hanem mert valami megmagyarázhatatlan érzés tette nem kedveltté az alkotást.

Van pár olyan festmény a világon, amiket csak az elátkozott festményeknek hívnak. Az első ilyen a Síró fiú.
                            cryingchildtwo
Egy spanyol festő, Giovanni Bragolin előszeretettel festette meg a szomszédos árvaház lakóit. A gyerekek minden képen sírtak. Volt olyan szóbeszéd is annak idején, hogy bántalmazta őket. A képek mindenesetre kezdtek elterjedni. De igazán nem értem, ki az, aki a szobája falára síró gyereket ábrázoló portrékat aggat. De ezenkívül mi a képekkel a baj? Arra is rátérek. 1985-ben a The Sun arról tudósított, hogy egy brit tűzoltó egy ház oltása közben sok Síró fiút ábrázoló képet talált. De az érdekesség az volt a dologban, hogy minden porig égett, de a festmények tökéletes állapotban kerültek elő.

A tűzoltó kollégáinak akarta ajándékozni a képeket, de azok köszönték szépen, nem kértek belőle. Így Peter hazavitt egyet, és az öccsének ajándékozta. A házaspár konyhája még aznap éjjel leégett, de a kép ismét sértetlen maradt. Persze a család azonnal megszabadult tőle.

Második történetem szereplője Laura P. festő. Ő egy fotókiállításon látott meg egy fotót, ami első látásrra semmi különöset nem ábrázolt. Egy egyszerű falusi gazdasági udvar, egy szekérrel. De ami miatt a kép ki lett állítva, az a furcsaság, ami a képen szerepelt. A szekér mellett a háttérben egy alak állt. Ez még nem lenne furcsa, de az alaknak nem volt feje. Tehát a fotós teljesen véletlenül lekapott egy kísértetett.
                            headless painting
Laura P. megfestette a képet, és kiakasztotta irodája falára. De bele sem gondolt, hogy ezzel milyen kálváriát indít el. Munkatársai sokszor panaszkodtak, hogy furcsa zajokat hallanak az irodájából, amikor ő nincs is ott, és ha bemennek, a kép mindig ferdén lóg a falon. Arról nem is beszélve, hogy az irodában minden össze-vissza található.

Laura erre azzal reagált, hogy hazavitte a festményt a lakásába. Egy ideig a garázsban tartotta. De amíg ott volt, háromszor is ki kellett hívni a tetőfedőt, mert a garázst elárasztotta a víz. Azt hitték a tető lyukas. De lyuknak híre-hamva sem volt.
Azóta a festmény a lakásban van, és néha kisebb-nagyobb rendetlenséget okozva más galibát nem csinál.

A hét legjobbjai

További érdekes cikkek

Csatlakozz oldalainkhoz is

Heti téma: PAPARAZZI

Tippek a jobb kikapcsolódásért

 1. Szórakozás
 2. Nagyvilág
 3. Verdák
 4. Tech

A nap cikke! Ezt ki ne hagyd!

Tippek a jobb életért

 1. Férfias játékok
 2. Életmód
 3. Siker & Pénz

Men's World galéria ajánló

Tippek a jobb kinézetért

 1. Stylist
 2. Ápoltság
 3. Egészség & Sport

Csajok a Men's World magazinban

Videó ajánló

Blogger "Tippek a kedvencekhez"

 1. Képek
 2. Verdák
 3. Motorok