Rejtélyes képek
youtube     linkedin     myspace     twitter     google     facebook     rssfeed  

Rejtélyes képek

Szellem lakta festmények és fotók.

Mindenki látott már festményeket, és azt hiszem mindenki fel tudna sorolni legalább három híres festőt. Biztosan a legtöbben láttak már olyan festményeket is, amik nem igazán voltak ínyére. Na nem a látvány miatt, hanem mert valami megmagyarázhatatlan érzés tette nem kedveltté az alkotást.

Van pár olyan festmény a világon, amiket csak az elátkozott festményeknek hívnak. Az első ilyen a Síró fiú.
                            cryingchildtwo
Egy spanyol festő, Giovanni Bragolin előszeretettel festette meg a szomszédos árvaház lakóit. A gyerekek minden képen sírtak. Volt olyan szóbeszéd is annak idején, hogy bántalmazta őket. A képek mindenesetre kezdtek elterjedni. De igazán nem értem, ki az, aki a szobája falára síró gyereket ábrázoló portrékat aggat. De ezenkívül mi a képekkel a baj? Arra is rátérek. 1985-ben a The Sun arról tudósított, hogy egy brit tűzoltó egy ház oltása közben sok Síró fiút ábrázoló képet talált. De az érdekesség az volt a dologban, hogy minden porig égett, de a festmények tökéletes állapotban kerültek elő.

A tűzoltó kollégáinak akarta ajándékozni a képeket, de azok köszönték szépen, nem kértek belőle. Így Peter hazavitt egyet, és az öccsének ajándékozta. A házaspár konyhája még aznap éjjel leégett, de a kép ismét sértetlen maradt. Persze a család azonnal megszabadult tőle.

Második történetem szereplője Laura P. festő. Ő egy fotókiállításon látott meg egy fotót, ami első látásrra semmi különöset nem ábrázolt. Egy egyszerű falusi gazdasági udvar, egy szekérrel. De ami miatt a kép ki lett állítva, az a furcsaság, ami a képen szerepelt. A szekér mellett a háttérben egy alak állt. Ez még nem lenne furcsa, de az alaknak nem volt feje. Tehát a fotós teljesen véletlenül lekapott egy kísértetett.
                            headless painting
Laura P. megfestette a képet, és kiakasztotta irodája falára. De bele sem gondolt, hogy ezzel milyen kálváriát indít el. Munkatársai sokszor panaszkodtak, hogy furcsa zajokat hallanak az irodájából, amikor ő nincs is ott, és ha bemennek, a kép mindig ferdén lóg a falon. Arról nem is beszélve, hogy az irodában minden össze-vissza található.

Laura erre azzal reagált, hogy hazavitte a festményt a lakásába. Egy ideig a garázsban tartotta. De amíg ott volt, háromszor is ki kellett hívni a tetőfedőt, mert a garázst elárasztotta a víz. Azt hitték a tető lyukas. De lyuknak híre-hamva sem volt.
Azóta a festmény a lakásban van, és néha kisebb-nagyobb rendetlenséget okozva más galibát nem csinál.


A hét legjobbjai

A nap cikke! Ezt ki ne hagyd!

Heti téma: PAPARAZZI

Popsi Párt - Beküldött fotók

A nap legjobb videói

Videók

 március 09, 2016

 413

2016 legjobb Super Bowl reklámjai

Valaki építsen nekünk egy Walken-szobát!
Videók

 március 04, 2016

 312

Első nap Szabadon

Most szabadult a börtönből, nézd meg az apja reakcióját,…
Videók

 február 24, 2016

 511

13 trükk, hogy nyisd ki a söröd, ha épp nincs kéznél sörnyitó!

Mint, ahogyan arra is, hogyan nyissunk ki egy borosüveget,…