A 10 legszebb magyar szó
youtube     linkedin     myspace     twitter     google     facebook     rssfeed  

A 10 legszebb magyar szó

Beszélünk, beszélünk... De vajon észrevesszük, milyen csodálatos dolgok hagyják el ajkunkat?

Szókincsünk lassan egyenlő a végtelennel, hiszen szinte naponta bővül – főleg a szleng terén. De vannak köztük örökérvényű szépségek, melyek csengése és jelentése is zene lehet a fülnek.
Kis közvélemény kutatás után én az alábbiakat gyűjtöttem egy csokorba:

Szeretet
Biztos vagyok benne, hogy még a legkeserűbb ember is szeret valamit, valakit. A szeretet a szívűnkben él, megfoghatatlan dolog, mely körülölel bennünket és nélküle talán értelme sem volna az életnek. Itt léte különösebb magyarázatot nem is érdemel.

Hűség
Lehet az ember hű önmagához, egy társhoz, a hazájához, az elveihez. E szó érzése, kimondása komoly jelentéssel bír, melyet nem tehet mindenki a magáévá.

Édesanya, édesapa
A kettőt nem lehet szétválasztani, hisz egy új élet megszületéséhez mindkettőjükre szükség van. Nem vagyunk egyformák és az élet piszok kemény tud lenni, de bízom benne, hogy legtöbbünknek szívmelengető érzés mindkettőjükre gondolni. Rájuk, kik felneveltek, ápoltak, aggódtak és talán büszkék lettek ránk!

Végzet
Számomra különleges jelentéssel bír, hiszek benne mindenekfelett! Olyan dolog, amire senki sincs befolyással, egyszer csak jön és leterít – hatalma van!

Suttogás
Ha csak arra gondolunk, mikor valaki gyöngéden a fülünkbe ejt pár halk szót, szerintem sokan kezdünk libabőrözni. Kellemes kis folyamat, mely testi közelsége miatt borzongató és izgató is tud lenni...

Illúzió 
Néha jó csak a vágyakba, álmokba, egy kis varázslatba kapaszkodni. Egy újabb megfoghatatlan dolog, mely ha hatalmába kerít, nehezen enged...

Szabadság
Szabadnak lenni, szárnyalni, élni, élvezni minden pillanatot – láncok és kötelezettségek nélkül. Sokaknak ismeretlen fogalom, hiszen börtön nélkül is lehet rabként élni egy életen át. Törékeny dolog, óvni kell, megtartani...

Fájdalom
Ha mélyen belénk hasít, senki sem tartja szépnek. Hiába negatív érzés, csengése egyedi és hallatán mindenkiben felötlik egy emlék, amiről tudja, mi is az igazi fájdalom. Mert a lelki gyötrelem ezerszer kínzóbb a testinél...

Szellő
Egyszerű dolog, mely hozhat felüdülést és szintén bizsergető. Elég, ha csak végig simítja arcunkat egy forró, nyári napon és máris szebbé teszi a világot.

Sikoly
Érzelmekkel teli, hangos és földrengető. Lehet fájdalommal teli, kéjes, örömittas vagy akár fülsértő. Személy szerint én a másodikra szavazok, de egy igazi vad csaj mi mást is választhatna?!... ;)


A hét legjobbjai

További Top10 cikkek

A nap cikke! Ezt ki ne hagyd!

Heti téma: PAPARAZZI

Popsi Párt - Beküldött fotók

A nap legjobb videói

Videók

 február 04, 2016

 604

Az Első érintés...amikor leszbikusok először fognak péniszt

Leszbikusok vicces reakciója, amikor először fognak péniszt.
Videók

 november 14, 2015

 311

A kis suttogó. Hihetetlen!

Videók

 november 12, 2015

 785

Így kell megszivatni a biciklitolvajokat :)

Erre egyik tolvaj sem számított