bet365

youtube     linkedin     myspace     twitter     google     facebook     rssfeed  

A 10 legszebb magyar szó

2013.

júl. 28.

A cikk szerzője

Vincze Mária

Friss cikkek

Videótéka

Innen-Onnan

 
A 10 legszebb magyar szó ujhajtas.net.ua

Szókincsünk lassan egyenlő a végtelennel, hiszen szinte naponta bővül – főleg a szleng terén. De vannak köztük örökérvényű szépségek, melyek csengése és jelentése is zene lehet a fülnek.
Kis közvélemény kutatás után én az alábbiakat gyűjtöttem egy csokorba:

Szeretet
Biztos vagyok benne, hogy még a legkeserűbb ember is szeret valamit, valakit. A szeretet a szívűnkben él, megfoghatatlan dolog, mely körülölel bennünket és nélküle talán értelme sem volna az életnek. Itt léte különösebb magyarázatot nem is érdemel.

Hűség
Lehet az ember hű önmagához, egy társhoz, a hazájához, az elveihez. E szó érzése, kimondása komoly jelentéssel bír, melyet nem tehet mindenki a magáévá.

Édesanya, édesapa
A kettőt nem lehet szétválasztani, hisz egy új élet megszületéséhez mindkettőjükre szükség van. Nem vagyunk egyformák és az élet piszok kemény tud lenni, de bízom benne, hogy legtöbbünknek szívmelengető érzés mindkettőjükre gondolni. Rájuk, kik felneveltek, ápoltak, aggódtak és talán büszkék lettek ránk!

Végzet
Számomra különleges jelentéssel bír, hiszek benne mindenekfelett! Olyan dolog, amire senki sincs befolyással, egyszer csak jön és leterít – hatalma van!

A cikk folytatódik a hirdetés után

Suttogás
Ha csak arra gondolunk, mikor valaki gyöngéden a fülünkbe ejt pár halk szót, szerintem sokan kezdünk libabőrözni. Kellemes kis folyamat, mely testi közelsége miatt borzongató és izgató is tud lenni...

Illúzió 
Néha jó csak a vágyakba, álmokba, egy kis varázslatba kapaszkodni. Egy újabb megfoghatatlan dolog, mely ha hatalmába kerít, nehezen enged...

Szabadság
Szabadnak lenni, szárnyalni, élni, élvezni minden pillanatot – láncok és kötelezettségek nélkül. Sokaknak ismeretlen fogalom, hiszen börtön nélkül is lehet rabként élni egy életen át. Törékeny dolog, óvni kell, megtartani...

Fájdalom
Ha mélyen belénk hasít, senki sem tartja szépnek. Hiába negatív érzés, csengése egyedi és hallatán mindenkiben felötlik egy emlék, amiről tudja, mi is az igazi fájdalom. Mert a lelki gyötrelem ezerszer kínzóbb a testinél...

Szellő
Egyszerű dolog, mely hozhat felüdülést és szintén bizsergető. Elég, ha csak végig simítja arcunkat egy forró, nyári napon és máris szebbé teszi a világot.

Sikoly
Érzelmekkel teli, hangos és földrengető. Lehet fájdalommal teli, kéjes, örömittas vagy akár fülsértő. Személy szerint én a másodikra szavazok, de egy igazi vad csaj mi mást is választhatna?!... ;)

A hét legjobbjai

További Top10 cikkek

Csatlakozz oldalainkhoz is

Heti téma: PAPARAZZI

Tippek a jobb kikapcsolódásért

 1. Szórakozás
 2. Nagyvilág
 3. Verdák
 4. Tech

A nap cikke! Ezt ki ne hagyd!

Tippek a jobb életért

 1. Férfias játékok
 2. Életmód
 3. Siker & Pénz

Men's World galéria ajánló

Tippek a jobb kinézetért

 1. Stylist
 2. Ápoltság
 3. Egészség & Sport

Csajok a Men's World magazinban

Videó ajánló

Blogger "Tippek a kedvencekhez"

 1. Képek
 2. Verdák
 3. Motorok