Ételrecept, életrecept!(Mennyei édesburgonyás brownie)
Ételrecept, életrecept!(Mennyei édesburgonyás brownie)
Az édesburgonya gasztronómiai felhasználása sokrétű: főzhetjük, párolhatjuk, süthetjük sütőben vagy serpenyőben, elkészíthetjük mikrohullámú sütőben is!
Készülhet belőle desszert, leves, főzelék vagy köret!
Értékes ásványi anyagokat tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz, és cink is található benne.

Gazdag beltartalmi értékei miatt sorolják a szuperételek közé.
Ezt a másnéven batátás browniet diétázóknak is ajánlott fogyasztani!

Brutál finom,azonban csak a 74%-os felolvasztott étcsokival!

Recept
2darab édesburgesz
10dkg darált mandula
4ek. cukrozatlan kakaópor
2csipet szódabikarbóna
3darab L-es tojás
3ek. kókusz olaj
Folyékony édesítőszer (0 kalóriás)
Elkészítés
Az édesburgonyákat feltettem főni, addig a darált mandulát összekevertem a cukrozatlan kakaóporral a 2csipet szódabikarbónával.
A tojásokat elkevertem a kókusz, folyékony édesítőszerrel és az előző masszához öntöttem.
Az édesburgonyát levettem a tűzről pürésítettem és ezt is belekevertem!
Kicsi 20x20cm-es sütőpapíral bélelt jénaiba tettem.
170fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem.
Jó étvágyat.

Szerző:Cozombolisné Himer Gréta
Megtekintések száma: 74470