Sztárparádé a VI Szabadszállási Kolbászfesztiválon

2022 Március 01

Hatodik alkalommal szervezi meg a már hagyományosnak számító Kolbásztöltő Fesztivált a Kisvárosunkért Egyesület és Szabadszállási Polgármesteri Hivatal. A gasztro-kulturális programot március 5-én tartják meg Szabadszálláson.

– A kolbásztöltő verseny megszervezésének ötlete egy baráti beszélgetés közben fogalmazódott meg bennünk. Először csak szűk körben szándékoztuk összemérni tudásunkat. Az első évben körülbelül 500 ember gyűlt össze a piactéren. Mindenki készülődött, hetekkel előtte megbeszéléseket tartottak a csapatok, újra elkezdődött valami jó. Összefogtak a szabadszállási lakosok mert szerették volna, hogy sikerüljön a rendezvény. Fergeteges hangulat alakult ki, mindenki érezte, ez a rendezvény mindenki rendezvényé alakult át. Boldogság, látni az emberek örömét. Az az érzés leírhatatlan volt

Elkezdtük tervezni a következő évet. Végül abban maradtunk, hogy ne aprózzuk el dolgot, a háziverseny helyett rendezzünk hagyományőrző fesztivált. Az első évben a „Szabadszállás Város Kolbásza 2015.” címért huszonnyolc, közöttük három vajdasági csapat, szállt versenybe.

A fesztiválon később Guinness rekord is született, dr. Simon Tamás nagymester vezette Szabadtűzi Lovagrend tagjai 12,64 méter hosszú 60 centiméter széles hatalmas kolbászos langallót készítettek.

– A négy fős csapatok, baráti társaságok jelentkezését március 1-jéig várjuk, akik a rendelkezésre álló öt kilogramm húsból hagyományos és sajátságos ízesítésű kolbászkülönlegességet készíthetnek. A helyszínen előkészített, begyúrt és kisütött kolbászokat szakmai zsűri értékeli Németh József, Venesz-díjas és életműdíjas séf vezetésével. A 2022 legkiválóbb kolbászátkészítő csapat értékes jutalmat vihet haza. Az idei fesztiválon is megválasztásra kerül a kolbászkirálynő. A hangulatról a Hooligans, a Giovi Family, Beleznay Endre, a Matyi és a hegedűs, Cozombolis és Ya Ou gondoskodik. Idén a 0. napon, március 4-én 17:30-tól a sport is megjelenik a rendezvényen, ugyanis a Prémium Médiaválogatott csap össze a Polgármester All Stars és a Barátok csapataival. Március 5-én a Médiaválogatott Sztárjai részt vesznek a kolbásztöltésben illetve néhányan színpadra is lépnek közülük.

A rendezvény fővédnöke dr. Salacz László országgyűlési képviselő és dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

 

Megtekintések száma: 92663


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet