5 ok, amiért mindig fáradt vagy

2018 Október 19

Mindig fáradt vagy? Még el sem indultál otthonról, de már azt várod, hogy hazaérj? Nos, ezzel nem vagy egyedül.


A kimutatások szerint öt emberből kettő mindig kimerültnek érzi magát, a maradék három pedig nem tud eleget aludni. Ez érthető, ugyanis mindenki dolgozik vagy iskolába jár, szabadidejében pedig ott a család és a barátok. Ebbe hosszú távon könnyű belefáradni.

Mindig csak azon töprengsz, hogy miért vagy fáradt? Akkor bizony valamin változtatnod kell, próbálj meg egy kicsit lazítani! Oszd be jól az idődet, dolgozz kevesebbet, és aludj többet!

Ha a változtatások után sem érzel javulást, akkor lehetséges, hogy orvosi segítségre van szükséged. Az állandó kimerültség egy súlyos betegség előjele is lehet - mondja Sandra Adamson Fryhofer, az atlantai orvos.

Összeszedtünk öt hétköznapi okot, ami miatt nem tudsz aludni:

Túl sokat nyomkodod a mobilod

Az éjszaka folyamán a szervezet egy bizonyos melatonin nevű hormont termel, amely elősegíti a jó alvást, azonban a telefon kijelzőjének fénye ennek a hormonnak a termelését megakadályozhatja.

Túl meleg van a hálószobádban

Egy meleg szobában nehéz aludni vagy egyáltalán elaludni. A pihentető alváshoz az optimális hőmérséklet 18-19 Celsius fok.

Túl régi a matracod

Ha tíz évnél idősebb a matracod vagy a párnád akkor itt az ideje újat venni.Tudományosan bizonyított, hogy tízévente kell lecserélni őket.

Késő esti alkohol fogyasztás

Ha azt hiszed, hogy egy pohár bor majd elrepít álomországba, tévedsz! A probléma az, hogy az alkohol megakadályozza a pihentető alvást, ugyanis nagyban befolyásolja a szemmozgást. Ezáltal lehet, hogy kimerültebben kelsz fel, mint ahogyan lefeküdtél.

Kevés vizet iszol

Észrevetted már, hogy amikor fáradt voltál akkor egy ideje nem ittál folyadékot? Nem véletlen, ugyanis a dehidratáltság valóban befolyással lehet a hangulatodra vagy az energiaszintedre. Nem kell súlyosan kiszáradnod ahhoz, hogy megtapasztald ezeket a tüneteket. A kutatások szerint az emberek 75%-a nem visz be elegendő folyadékot a szervezetébe. Ez viszont könnyen kezelhető probléma - próbálj meg odafigyelni, hogy a napi vízfogyasztási szükségleted mindig meglegyen.


Via Men’s Health

egészség alvás egészséges életmód

 

Megtekintések száma: 1067585


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet