A bőrkabátod ápolása 5 lépésben

2018 Május 20

Lehet szó cipőről, dzsekiről, pénztárcáról, vagy bármi másról, egy bőrből készült holmi mindig befektetésnek számít, és, hát egy igényes darab nem is túl olcsó. Hogy az ára megtérüljön, és sokáig tudd használni illetve hordani, bizonyosodj meg róla, hogy a megfelelő módon tisztítod, illetve ápolod.

Bőrdzseki
1. tipp
Mielőtt viselnéd, vagy felvennéd a dzsekidet, vigyél fel rá bőrvédőt, illetve folt taszítót. Ilyesmiket általában spray formájában tudsz kapni, és abban a boltban be is tudod szerezni, ahol a dzsekidet vetted, vagy máshol, ahol árulnak bőrből készült holmikat. A dzseki nyakánál lévő címkét először olvasd el, abból megtudod, hogy mit szabad, és mit nem. Bármilyen terméket is vásárolsz, először csak kis felületen próbáld ki, nehogy azután derüljön ki, hogy a termék nem megfelelő, miután befújtad vele az egész kabátot.

2. tipp:
Miután viselted, és főleg, ha eső is érte, törölj le róla minden koszt, esetleg sót egy nedves szivaccsal. Ezzel nem csak megtisztítod, mert a bőrnek szabaddá kell tenni a pórusait, hogy lélegezni tudjon.

a-borkabatod-apolasa-5-lepesben

3. tipp:
Miután megtisztítottad, az sem mindegy, hogy mire akasztod. A legjobb lenne egy párnázott, puha vállfa, hogy a bőr megtarthassa formáját, és ne deformálódjon el. A gyűrődések is szépen maguktól kisimulnak, ha felakasztod.
Mindig hagyd a bőrt megszáradni a levegőn! A külső hőhatások ártalmasak lehetnek, kiszáríthatja a bőrt, berepedezhet, vagy más hibák keletkezhetnek rajta.

4. tipp:
Ahogyan egy bőrcipő, a bőrdzsekid is rendszeres ápolást igényel. A bőrruházatra való krémek segítenek, hogy a bőr puha maradjon, és megelőzi a kiszáradást. Tisztítás után vigyél fel egy keveset a kabátra, mielőtt az teljesen megszáradna. Ha már teljesen száraz, ismételd meg!

a-borkabatod-apolasa-5-lepesben

5. tipp:
Mikor kiválasztod a terméket, figyelj oda, hogy ne válassz alkohol, vagy szilikon tartalmú készítményt. A túl nehéz, sűrű, waxos termékeket is kerüld, mert ezek megnehezítik a bőr természetes légzését.

Bőröv

Itt főleg a megfelelő méretet emelném ki. Ha a nadrág, amihez felvesszük túl nagy, és túl szorosan húzzuk meg az övet, hogy az tartsa rajtunk, akkor az öv meg fog nyúlni, berepedezik. Tehát elsősorban a megfelelő nadrágot találjuk meg, aminek akkor is a derekunkon illene maradnia, ha nincs rajtunk öv. Ha ez nem megy, akkor legalább egy számmal kisebb nadrág kell!

a-borkabatod-apolasa-5-lepesben

Bőrtáska

A folyamat ugyanaz, mint a kabátnál. A tisztítás után fújd be valamilyen védő, ápoló sprayjel, de a tárolás előtt tömd ki újsággal. Ez segít megtartani, vagy esetleg visszahozni az eredeti formáját. Száradáskor is ajánlatos ezt tenni, hiszen nedvesen könnyebben deformálódik.

 

Megtekintések száma: 977487


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet