A férfiak meleg tűrő képessége

2013 Július 26

A nyári kánikulában nem a rendes éves szabadságukat tölteni, hanem dolgozni egész nap, felér egy kínzókamrával.

A férfiak átlagos testhőmérséklete eleve magasabb, mint a nőké, ezért izzadni is hamarabb kezdenek el véleményem szerint. Hamar bele is unnak a hőségbe, és kezelhetetlenné válnak. Amit a forróságban értékelni tudnak az a hideg medence, a behűtött, jeges italok. Elég nehéz őket rávenni bármilyen más tevékenységre, ami érthető is. A test ilyenkor rengeteg folyadékot veszít, amit pótolni kell. A nélkül is izzadunk, hogy valami megterhelő tevékenységet végeznénk. Ezekben a meleg napokban, sokan még az összebújást is kerülik, pedig a hálószoba lehűtését is meg lehet oldani.

{loadposition szoveg}

Ha a munkahelyükről mégsem tudnak elszabadulni, akkor fokozottabban figyeljenek oda a megjelenésre. Elengedhetetlen a reggeli tisztálkodás. Aki napközben is megteheti, az néha frissítse fel magát. Izzadás gátló dezodor használata is ajánlott. Nem árt az sem, ha az aktatáskában egy váltó ing is belefér, kalkulálva a napi feladatainkra, fontos értekezletekre. Illik nyáron is pedánsan megjelenni az időjárási viszontagságok ellenére is. Legyen kéznél továbbá nedves törlőkendő, mellyel az izzadságot eltüntethetjük az arcunkról, nyakunkról.

Az érzékeny bőrűek napvédő krémmel, sapkával, nedves törölközővel védekezzenek, ha nem légkondicionált irodában végzik munkájukat. Próbáljanak árnyékot keresni.

Fontos a napi folyadékbevitel. Hűs ásványvizes palack mindenkinél legyen. Ez egy komoly üzleti tárgyaláson is megengedett.

Tipp: Spontán lepjük meg párunkat egy forró nyári kalanddal. Irány a vízpart. Hűtőtáska, fürdőruha, és meg se álljunk a csobbanásig.

 

Megtekintések száma: 7494


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet