A legjobb appok leszokáshoz

2018 Április 09

A dohányzást abbahagyni, mint azt sokan tudják, nem egy egyszerű lépés. Pont az első napokban szükség van minden segítségre, amit csak kapni lehet. A rossz szokás elengedéséhez a barátok, családtagok támogatása és ezek az applikációk lehetnek a megoldás. Az okostelefonok mindig kéznél vannak és már nagyon sok programot lehet találni, amelyek segítségként szolgálnak a leszokásnál. Összeállítottunk egy listát, amely segítséget nyújt, hogy könnyebben tudjatok ezek közül választani.


Smoke Free

A Smoke Free applikáció könnyen átlátható és szépen felépített. Sok kis tippet kap a felhasználó, hogy hogyan bírja ki a napot dohányzás nélkül. Nem véletlen töltötték már le egy millióan és kapott 32.000 pozitív értékelést. Igaz, hogy a kategóriában viszonylag drágának számít, de akkor is megérheti azt a 5,99 eurót, hogy végre megszabaduljunk ettől a rossz szokásunktól. Ha sikerrel járunk, akkor befektetésként is tekinthető, mivel a későbbiekben így jóval több pénzt spórolhatunk.

Ami nekünk nagyon tetszik, hogy az applikáció folyamatosan frissül és újdonságokat vezet be annak érdekében, hogy minél egyszerűbbé tegye a leszokást.

Példának pedig felsoroltunk egy pár funkciót, amit az applikáció rejt:
Áttekintés, hogy mennyit spóroltál.
Grafikon az egészségünk fejlődéséről.
Napi dohányzás mentes kihívások.
Költség: 7 napos próbaidő, utána naponta 1,09 euró vagy egyszeri 5,99 euró.


I Don’t Smoke

Az angol nyelvű applikáció egy egyszerű, de modern segítség a leszokáshoz. A programon belül be lehet állítani, hogy mióta és mennyit dohányzott az ember, majd egy dátumot kell kiválasztani, amikor le szeretnénk szokni. A pillanattól kezdve, hogy az adatokat megadtuk a rendszerbe, onnantól lépésenként segítséget kapunk, hogy hogyan lehet minél egyszerűbben végre letenni a cigarettát. Az applikáció érdekessége, hogy az ismerősökkel közösen is lehet használni, így extra motivációt adhat a legnehezebb napokra.

Példának pedig felsoroltunk egy pár funkciót, amit az applikáció rejt:
Egy grafikonon lehet látni, hogy mióta nem dohányzik a felhasználó.
Mennyi cigarettától mentettük meg a szervezetünket.
Megmutatja, hogy mennyit tisztult a tüdőnk.
A barátokkal közösen is lehet használni, így plusz motivációt lehet kapni.
Költség: ingyenes


Stop & Quit Smoking

A Stop & Quit Smoking már a leszokás előtt segít nekünk, mivel a program az elhatározás meghozásában is segítséget nyújt. Úgy alakították ki, hogy a dohányzás letevésének pillanatában már meg legyen a tényleges motivációnk, ehhez pedig különböző hasznos funkciókat rejtettek el.

Az adatok beállítása után pedig olyan érdekes és hasznos grafikonokat lehet látni, hogy mennyivel csökkent a szívinfarktus esélye, mennyivel csökkent a vérnyomás, mikor tér vissza a normálisra a szaglás és ízlelés.

Példának pedig felsoroltunk egy pár funkciót, amit az applikáció rejt:
Tüdőkapacitás növekedése.
Tüdőrák esélyének csökkenése.
Vérnyomás csökkenése.
Költség: ingyenes

Leszokni a dohányzásról sose könnyű, de minden esetben megéri. Úgy gondoljuk, hogy bármilyen plusz motiváció segítség lehet az elején. A belső motiváció a legfontosabb, de ezek az applikációk segítségként funkcionálnak a legnehezebb napokon.

Mi csak bíztatni tudunk mindenkit, hogy vágjon bele és figyeljen az egészségére!

VIA ajoure-men

életmód egészség egészségre káros férfi egészség egészséges életmód dohányzás

 

Megtekintések száma: 120425


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet