A rosaceás arcbőr ápolása

2013 Június 07

Az Egészség és Sport rovatban általam körülírt rosacea bőrbetegség kezelésében központi szerepe van a megfelelő arcápolásnak! Íme néhány legalapvetőbb szabály:

Tilos a problémás felületet dörzsölni, s mikroszemcsés lemosókkal tisztítani! Inkább mossák le kézmeleg vízzel, s illatmentes, természetes anyagokat, mondjuk aloet tartalmazó tisztítókkal!

Nagyobb fokú beszívódást érhetnek el, ha a  hidratáló vagy gyógyhatású krémeket nedves arcbőrbe masszíroznak finoman bele

Minden évszakban használjanak erősebb faktorú fényvédő készítményeket! De előtte mindenképp kezeljék le arcukat a bőrbetegségre irányuló gyógyszerrel, amely művelet után várjanak körülbelül 15 percet!

Semmiképp ne használjanak összehúzó vagy hámlasztó hatású készítményeket! S amelyik arcápoló terméknél irritációt tapasztalnak, célszerű feljegyezni a nevét! 

Mindenekelőtt természetesen legfontosabb egy szakember felkeresése, aki lényeges tanácsokkal látja el önöket, hogy még könnyebb dolguk legyen az igencsak csúnya látványt okozni tudó bőrbetegséggel szemben!

 

Megtekintések száma: 6877


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet