A sör legjótékonyabb hatásai, avagy 6 ok, hogy miért igyál sört!

2016 Szeptember 28

A sör nem csak finom, hanem több olyan jótékony hatása van, melyet nem is gondoltál volna. Összeszedtük a legjelentősebb pozitív hatásait neked, hogy még több okod legyen az ivásra!

Köztudott, hogy az alkoholos italok jótékonyan hatnak a szervezetre, ha megfelelő mértékletességgel isszák őket.

A sör kifejezetten egészséges ital annak ellenére, hogy sokan kötik össze az alkoholizmussal. Valójában ez egy kétélű fegyver, ami lehet egy gyógyszer is, vagy méreg, ha nem tudod, hogyan bánj vele.

Ráadásul rengeteg olyan megdöbbentő és pozitív hatása van, amit még biztosan nem tudtál!

Akadályozza, hogy vérrög keletezzen benned

Talán sosem gondoltad volna, de a sör képes azt megakadályozni, hogy szervezetedben vérrögök keletkezzenek. Ezzel jóformán megmenti az életed.

A sörben lévő anyagok gátolják meg azt, hogy az érfalakon ezek a lerakódások megjelenjenek, melyek melegágyai lehetnek egy későbbi esetleges vérrögnek.

Csökkenti a cukorbetegség kockázatát

A sör még a cukorbetegség ellen is sikeresen fel tudja venni a harcot. Különböző tudományos kutatások bebizonyították ugyanis, hogy a rendszeresen sört fogyasztó személyeknél jelentős mértékben csökkent a cukorbetegség kialakulásának kockázata.

Így, ellentétben más, cukros löttyös üdítőkkel, vagy agyon édesített likőrökkel, a sörben mindig bízhatsz, hogy nem tesz kárt a szervezetedben.

Remek vízhajtó

A sör remek vízhajtó. Bizonyára ezt a nem túl előnyös tulajdonságát te is tapasztaltad, amikor már egy-két pohár elfogyasztása után rendszeres látogatója leszel a mellékhelyiségnek.

Ez azonban ne vegye el a kedved tőle, mert ez a tulajdonság valójában nagyon kedvező a szervezeted számára, ugyanis a vízhajtó hatás egy erős méregtelenítő hatással társul. A sör így garantáltan kipucolja a szervezeted.

Megőrzi agyad fiatalságát

Szintén tanulmányok igazolják, hogy azok a férfiak és idősebb nők, akik rendszeresen fogyasztottak életük során sört, nagyobb szellemi teljesítményre képesek, és sikeresebben meg tudták őrizni jó memóriájukat idősebb koruk ellenére is.

Vagyis a sörrel, nagy eséllyel harcolhatsz akár az időskori mentális problémák és az elbutulás, demencia ellen is

Felfrissíti a hajhagymákat

Gyönyörű, problémamentes hajat akarsz? Vagy csak túl zsíros a hajad? Egy sörrel való hajmosás után garantáltan felfrissülnek a hajhagymák. A sörnek ugyanis van egyfajta revitalizáló hatása, élénkít és frissít.

Sokkal ápoltabbnak fog látszani a hajunk, ha elég bátrak vagyunk időnként sörbe áztatni a frizuránkat.

Rákmegelőző

A sör bizonyítottan rákmegelőző. A tudomány régóta vizsgálta már a sör és a rák közötti kapcsolatot, és arra jutottak, hogy a sör rendszeres fogyasztása képes megelőzni a rák kialakulását. Ezt a sörben lévő egyik összetevőnek köszönheti, amit a komló alkot.

A komló ugyanis rendelkezik egy bizonyos anyaggal, melyet xanthohumolnak neveztek el. Ez az anyag pedig képes gátolni az olyan enzimek kialakulását, melyek a rák kialakulásában vesznek részt.

Ha tehát a jövőben sört iszol, ezeket az előnyöket tartsd észben, és említsd meg másoknak is! Ha pedig megszomjaztál volna egy korsó sörre a cikk után, ne habozz, inkább hagyd, hogy a söröd habozzon, menj, és igyál egyet, de csak mértékkel!

életmód egészség söt

 

Megtekintések száma: 18044


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet