Adománygyűjtést szerveznek a súlyos beteg Farkas Ricsinek

2019 Július 25

Életmentő készülékre gyűjt Farkas Ricsi részére a Baptista Szeretetszolgálat, ugyanis jelenleg egy 25 éves géppel táplálják a ritka betegséggel küzdő fiút. A 17. születésnapjára szeretnék összegyűjteni az infúziós pumpa összegét, amely létfontosságú számára.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, Baricz Dezső 22 éve folyamatosan kihívásokkal néz szembe. Így került a jászberényi fiúval kapcsolatba öt évvel ezelőtt, aki egy súlyos és ritka betegséggel küzd. Mindössze 12 kilogramm a hamarosan 17 éves Ricsi. Dezső a megismerkedésük óta már több alkalommal néhány napos, színes programokkal lepte meg, és gyűjtéseket szervezett számára.

Ricsi anyukája, Ágnes elárulta, hogy még nagyon gyenge a fia állapota, sok volt neki az elmúlt néhány hónap.

- Sokat használja még a lélegeztető gépet. Továbbá a 24 órás táplálás is megy, de ez a kalória szempontjából kevés. Próbáljuk erősíteni, a tüdőgyulladás és a vérhígítók okozta problémák után elég tűrhető az állapota. Hosszú út áll még előttünk, és nagyon vigyázni kell rá, mert olyan mint egy kis madárka. Fontos, hogy tovább tudjuk folytatni a kórházi kezelést itthon, ezért van szükségünk egy infúziós pumpára, ami adagolja neki a szükséges tápanyagot - mondta az édesanya, aki hozzátette, hogy Dezső mindig kedvesen felkarolja a gyermekét, programokkal lepi meg, és adománygyűjtést szervez neki.

- Ricsi orvosai arra biztattak engem, hogy pozitív élményeket szerezzünk neki, és a kívánságait teljesítsük, hiszen ezáltal hosszabbíthatjuk az életét. A szakemberek szerint a fiú egy csoda, mert ők már rég feladták, Ricsi azonban erőteljesen küzd, és élni akar. Óriási küzdelmekkel nézett szembe ezidáig: túl van tüdő- és idegen donoros csontvelő-transzpantáción, a sok kezelés mellékhatásával pedig mindennap meg kell küzdenie - kezdte Dezső, majd elárulta, hogy évente kétszer szervez élményhétvégét számára.

- Ilyenkor felhozom több napra a fővárosba Ricsit a a szüleivel együtt, két éjszakára szállást és étkezést szerzek egy szállodában a részükre. Érdekes programokkal lepem meg, meglátogatjuk Budapest fő látványosságait, de volt már rá példa, hogy a mentőszolgálat munkatársai csak az ő kedvéért helikopterrel vitték Budapest felett. Július 27-én szervezem immár ötödik alkalommal a születésnapi partyját. Várunk mindenkit nagy szeretettel, a létszám miatt fontos, ha előre bejelentkezik az e-mail címemen: dezso@baptistasegely.hu. Ha valaki szeretné támogatni Ricsit születésnapja alkalmából, hogy összejöjjön a 720.000 Ft értékű infúziós pumpa, akkor a Baptista Szeretetszolgálat számlaszámára utalhat: 10918001-00000061-69770006. A közleménybe írják bele: Farkas Ricsi.

Segítség szeretet farkasricsi adomány születésnap

 

Megtekintések száma: 30325


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet