Borotválkozás utáni kiütések ellen

2013 Június 02

Hogyan borotválkozz, hogy elkerüld az azt követő kellemetlen vörös, begennyesedő kiütéseket? 

 Első legfontosabb dolog a megfelelő borotva kiválasztása: tudom én, hogy ennek az ára is megvan, de gondolj bele, hiába veszel egy olcsóbb gyenge minőségű szőrlehúzót, ha több kárt okoz, mint hasznot! Legjobbként az egyszer használatos eldobhatót, a hagyományosok közül pedig a két pengével rendelkezőt és mozgatható fejűt tartják. S igencsak elősegítik az irritáció meggátolását az aloe- val vagy esetleg E vitaminnal bevont csíkkal ellátott borotvák. S fontos, hogy az eszközöd mindig legyen tiszta, na meg arra is érdemes odafigyelned, nehogy az éppen nálad tartózkodó barátnőd is használatba vegye!

Úgymond a művelet előtt ajánlatos meleg vízben zuhanyoztatni, áztatni arcodat, vagy gőzölni, hogy felpuholjon  bőröd, s könnyebben kijöjjenek a szőrszálak! Némelyek fertőtlenítő hatású szappannal is javasolják bekenni a zuhany előtt, ezt viszont mégsem tartom jó ötletnek, mert könnyen kiszáríthatja a bőrt!

{loadposition szoveg}

Ha egyébként is a rendkívül érzékeny bőrűek közé tartozol semmiképp ne használj mentolos borotvazselét! És zselé helyett is jobbnak bizonyul esetedben a borotvahab alkalmazása! Ha alaposan felhabosítod, könnyebb általa eltávolítani a szőrszálakat!

Fontos, hogy a szőrök növekedésével mindig azonos irányban borotválj! S ne hagyd nagyon megnőni a szőrszálakat, bármennyire is utálod ezt a tortúrát, mert nagyobb lesz az esélye annak, hogy kipattogj!

A legvégén mindig öblítsd le arcodat tiszta hideg vízzel, majd ne maradjon el a hidratálás sem! Sokan esküsznek az arcszeszre, de ez egy érzékeny, száraz bőr esetében nem túl jó ötlet! Inkább ajánlatos a borotválkozás utáni nem csípő hatású balzsamok felkenése! Ezekből is érdemes a nagyon érzékenyeknek az illatanyag menteseket használni!

Ezekkel a tanácsokkal ha nem is kedvelitek meg jobban a borotválkozással járó macerát, legalább elkerülhettek egy kellemetlenséget! S ha mégis jelentkezik egy- két kiütés, semmiképp ne nyomjátok ki, hadd múljon el magától!

 

Megtekintések száma: 6762


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet