​Ezért fizikai képtelenség egy jót sz…ni vakáció alatt

2018 Február 27

Általában naponta egyszer (jobb esetben kétszer, ha épp produktív napod van) mész el nagydolgozni. Mégis, akárhányszor elmész otthonról hosszabb időre, problémás lesz az „alkotás”. Miért van ez? A Men’s health megtalálta az okát!

Egyik nap jön a másik után, aztán a harmadik, negyedik… Hamarosan azon kapod magad, hogy ahelyett, hogy élveznéd a régóta várt vakációt, csak arra tudsz gondolni, hogy egyáltalán valaha képes leszel-e még egy jót nagydolgozni. Kiüresedettnek érzed magad annak ellenére, hogy telekajáltad magad.

Ha ismerős ez a helyzet, Te is egy vagy azok közül, akik szenvednek ezzel az üdülésük során. Igen, ez egy létező probléma, és igen, az orvosok állítják, ez egy jellemző tünet sokunknál. Csak nem mindenki beszél róla…

De mi lehet ennek az oka? És mit tudsz tenni ellene?

Szakértők szerint az egyik oka a stressz. Ha túl stresszes vagy az utazás (és a hozzá kapcsolódó ügyek, mint a tervezés, pakolás, stb.) miatt, ez mind megjelenhet az idegrendszeredben. Relaxációs technikák, mint a jóga vagy a mindfulness-módszerek segíthetnek.

Előfordulhat, hogy azért változik meg az emésztésed, mert a vakáció alatt másképp eszel és iszol. Amikor eltérsz a rendszeres étkezésedtől, és esetleg kevesebbet (vagy éppen többet) iszol, más mennyiségű kávét, alkoholt fogyasztasz, azt a gyomrod is megérzi. Érdemes ezért lehetőleg rostban gazdag ételeket magadhoz venned, sok vizet innod és limitálni az alkohol- és kávébevitelt.

Sokszor a jet lag az oka a megváltozott emésztésnek. Ha időzónák között utazol, felborul a bioritmusod, ezáltal sokszor kevesebbet vagy éppen össze-vissza alszol és ezt a gyomrod is megérzi. Mi a megoldás? Aludj egy nagyot az út előtt, és igyekezz minél előbb átállítani magad a helyi időzónához.

Röviden összefoglalva. Ha nem akarsz problémába kerülni a pihenőidőd alatt, próbáld meg a tested, a szokásaidat a lehető legközelebb tartani a megszokotthoz. A szenvedés helyett pedig élvezd inkább a kilátást… 

férfiak férfiaknak wc vakáció férfi

 

Megtekintések száma: 256032


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet