Férfiak és a kozmetikumok viszonya

2012 Decemberr 02

„A nőknek az a feladatuk, hogy ápoltak és szépek legyenek." – mondják a férfiak, és a nők ennek eleget téve előszeretettel járnak is a kozmetikákba. De manapság már nem csak a nők uralják ezeket a helyeket, egyre több férfi is igénybe veszi a különféle szépészeti szolgáltatásokat.

Ugyan úgy, mint a gyengébbik nem tagjai gyantáztatnak, arckezeléseket kérnek, szoláriumba járnak. Hiszen melyik férfi nem szeretne imponálni a hölgyeknek?

Míg régebben csak a fiatalabb, pubertás korú fiúk vették igénybe a kozmetikai szolgáltatásokat, mára már az érettebb korú férfiak is egyre gyakrabban látogatnak el kozmetikai szalonokba.

{loadposition szoveg}
Mint ahogy a legtöbb dolgot, ezt is a külföldi sztároktól láthattuk először, s tőlük vettük át. De a reklámok, a filmek és még a sport is azt sugallja, hogy adj magadra.
A jó megjelenés a férfiaknál is ugyan annyira szükséges, mint a nőknél, ezért sem kell szégyellni, ha ilyen helyekre jár az ember. A mai világban már nem csak a borotválkozásra, a haj felzselézésére és az öltözködésre fordítanak figyelmet a férfiak, megszokhattuk, hogy gyantáztatják hónaljukat vagy mellkasukat, néhányan még a karjukat és a lábukat is.
Természetesen nem minden nő számára vonzó, hogyha a teljes testet szőrtelenítik – ez egyéntől függ, ugyanis a férfiak attól is csak férfiasabbak lesznek. Az igényesség még nem bűn, sőt! De kezet, lábat szőrteleníteni csak indokolt esetben javallott. Például, ha sportoló az ember, a szőr ugyanis egyes sportágakban növeli az ellenállást. Tehát, mindenki döntse el maga, hogy milyen mértékben kívánja igénybe venni a kozmetikai kezeléseket.
A férfiak számára kialakított arckezeléseknél érdemes figyelembe venni a férfi bőr jellegzetességeit. A rendszeres, esetleg helytelen borotválkozás szőrtüszőgyulladást is okozhat, ezért gondoskodnunk kell a megfelelő kezelés alkalmazásáról.
De nem csak tisztább arcot, szőrtelen testet szeretnének a férfiak, hanem barnább bőrt is. Ezzel azonban vigyázni kell, ugyanis úgy, mint a túlzott napozás, ez is káros a bőrre, ha túlzásba viszik.
Viszont a hideg, téli hónapokban is ápolt, szép barna bőr eléggé impozáns lehet a női nemnek.

 

Megtekintések száma: 6110


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet