Óvatosan az intim piercingekkel!

2014 Június 09

Egyre elterjedtebb az intim ékszerek viselése, ráadásul olyan mint a tetkó: ha az első már megvan, egyre többet szeretne belőlük az ember. Persze az idősebb korosztály csak legyint ezek hallatán, többnyire őrültségnek tartja bármilyen piercing viselését, a fiatalabbak szerint viszont ez nagyon mutatós és izgató hatással bír, nagymértékben javítja a nemi életet. Emellett úgynevezett titokmegőrző szereppel bír, hiszen az intim testékszert mint neve is mutatja az különbözteti meg a többi ékszertől, hogy viselése nem látható a mindennapokban, pusztán különleges alkalmakkor, így megőrzik titkukat. Nincs is ezzel semmi gond, csak figyelni kell a veszélyek lehetőségére!

A férfiak körében legkedveltebb intim ékszerek:

Ampallang: a makkon rudat szúrnak át, melynek két végén golyók vannak.

Dydoe: a makk peremét szúrják át, karikát vagy rudat helyeznek be. Emiatt valahányszor áthalad rajta a fityma, a férfit szexuális inger éri.

Oetag: a makkot jobbról vagy balról félig átlyukasztják a húgyvezetékig, és ide helyezik be a karikát. A férfiak általában kettőt vagy még többet viselnek ebből az ékszerből.

Hafada: a herezacskót átlyukasztják, gyűrűt helyeznek bele, mely a herét lefelé húzza.

Gát-dísz: a herezacskó és a végbélnyílás közötti területet díszítik testékszerrel, bár ez nagyon zavaró lehet ülés vagy a biciklizés közben.

Fityma-piercing: könnyedén beültethető indiai eredetű testékszer működhet erényövként is. A legelső fityma-piercingeket úgy helyezik fel, hogy a fitymát az ékszer segítségével teljesen összezárhassák.

Csapágygolyók : bár nem tudjuk, ez mennyire minősülhet ékszernek, de állítólag ezek behelyezve a férfi nemi szerv bőre alá nagyobb élvezetet nyújtanak a másik félnek. Elég durva módszernek tűnik, hallottam róla pár durva szétszakítós esetet, s itt aztán hatalmas a fertőzésveszély is! Inkább ne próbáljátok ki én amondó vagyok!

Most hogy végigzongoráztuk a legfelkapottabb férfi intim ékszereket, térjünk rá a cikk lényegére: Az intim piercinget viselőknek különösen oda kell figyelniük a tisztálkodásra, mert a nedves, sötét, nem jól szellőző helyeken könnyebben szaporodnak a kórokozók. A British Journal of Medical Practitioners kutatása szerint az ilyesmiket viselő férfiaknak a negyedrésze arról vallott, hogy már csak ülve tud vizelni, mert a piercing miatt a vizelet mindenfelé spriccel. Másoknál az erekció kényelmetlenül hosszúra nyúlik, a nemi szerv az aktust követően vérzik, elgennyesedik, vagy az ékszer egyszerűen a partner hüvelyében marad. Ennek ellenére mégsem akarnak lemondani róla, kevesen fordultak panaszukkal orvoshoz! Elég elképesztő nem?

Egy amerikai vizsgálat szerint az öröklött szívbetegségekben szenvedő embernek különösen veszélyes az intim ékszerek viselése: náluk négyszer nagyobb eséllyel fejlődött ki endokarditisz, vagyis szívbelhártya-gyulladás. A betegséget feltehetőleg azok a baktériumok okozták, amelyek a testékszerek miatt készített lyukakon át bejutottak a szervezetükbe.

S hasonlóan nagy veszélyt jelent azoknak, akik a piercingek anyagára, például króm-nikkel származékokra, allergiásak. erről érdemes meggyőződnünk, hogy van - e ilyen allergiánk, mielőtt bármilyen ékszert berakatnánk!

Gyakori baleset, hogy az intim piercing beakad valahová, és komoly sérüléseket, szövetszakadásokat, vérzéseket okoz. És végül ne feledjük, hogy az ékszert ugyan ki lehet venni, de a lyuk örökre ott marad!

{loadposition szoveg}

És akkor a legfontosabb tanácsok az intim piercingek kezeléséhez:

- Az elsőként behelyezett intim piercing gyógyulási ideje kb 2-3 hét.

- Az ékszert és környékét tartsd tisztán, a gyógyulási idő alatt tisztálkodáshoz "intim" mosakodó gél vagy szappan ajánlott.

- A gyógyulási idő alatt az ékszert csak folyó víz érheti (zuhanyzás), lehetőleg ne ázzon ki!

- A gyógyulási idő alatt ne vedd ki, ne cseréld ki az ékszert!

- Az ékszer öncélú mozgatása, forgatása, piszkálása nem javasolt, fizikai behatásokra érzékeny!

- Szexuális célú igénybevétel esetén fontos szempont a kíméletesség, gyengédség. Esetleges túlérzékenység, gyulladás esetén javasolt az időleges önmegtartóztatás, nehogy partneredet is megfertőzd!

Nem szándékom lebeszélni benneteket az intim ékszerekről, csupán a figyelmeteket szeretném felhívni, hogy legyetek mindig óvatosak! A szakemberek tanácsaira figyeljetek, ne arra, amit a haveroktól hallottatok és akkor nem lesz probléma!

 

Megtekintések száma: 9424


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet