Top férfi parfümök - Az illat, ami lenyűgöz minket

2012 November 29

  Nőként megveszek az igazán finom férfi illatokért. Nem tudok úgy elmenni magamnak parfümöt vásárolni, hogy ne szagoljam végig az üzletekben az aktuálisan legismertebb férfi illatokat, meg persze a klasszikusokat. Nincs is annál kellemesebb a benzingőz és por után, mikor az utcán, munkahelyen, bevásárlóközpontban elmegy az ember mellett egy ápolt, csinos, illatos fiatalember.

Bevallom őszintén, hogy az illat hatására, nem egy férfi után megfordultam már. Viszont nem mindegy, hogy ki milyen illatot választ magának, mint ahogy az sem, hogy milyen alkalomra, vagy éppen milyen évszakra. Nyáron inkább a sportosabb, könnyedebb illatokat preferáljuk, míg télen jöhetnek az édesebb, töményebb illatok.
   Az illatok terén is meghúzható a választóvonal fiú és férfi között. A fiatalok általában mértéktelenül öntik magukra az éppen anyutól, aputól kikuncsorgott, újonnan szerzett illatforrást. Általában egyfajta illatot használnak, ha elfogy, jöhet a másik. Ezzel szemben egy akkurátus férfinek több gondosan megválasztott illata van, hiszen nem mehet ugyanabban az illatban tárgyalni, munkahelyre, sportolni és randevúra.

 


 

   Nos, lássuk a legnépszerűbbeket! Tartottam egy kis közvélemény-kutatást, hogy a hölgyek melyik parfümmárkát részesítik előnyben az én környezetemben, ezt összevetettem a hivatalos toplistákkal, és így született meg ez az eredmény. Általánosságban elmondhatom, hogy megtalálható volt a válaszok között olyan felkapott illat is, mint David Beckham Instict Sport köztudatba berobbanó, mandarinos, gyömbéres illata, de a pálmát a klasszikusok viszik.

{loadposition szoveg}

minden-teremtmeny-lelke-az-illata-parfum-c-film

Bruno Banani 2007-ben megjelent Pure Men, vagy 2008-as Magic illata a mai napig a férfiak (és nők) kedvence a maga grapefruit, ánizs, kardamon, cilámen illatkeverékével.

minden-teremtmeny-lelke-az-illata-parfum-c-film

Christian Dior Fahrenheit illata szintén a 2000-es évektől kezdve ejtette rabul a női szíveket. Orientális-fás illata kiváló őszre és télre egyaránt.

minden-teremtmeny-lelke-az-illata-parfum-c-film

Ralph Lauren illatai a hetvenes évektől kezdve méltán népszerűek. Black Polo változatának már a megjelenése is tekintélyt parancsoló. A fekete dobozban meglapuló sötét üveg célzottjai az öltönyös sikeres, elegáns, határozott üzletemberek.

minden-teremtmeny-lelke-az-illata-parfum-c-film


Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a 2000-es évek nagy kedvence, az aranyrúd formájú üvegbe csempészett mennyei esszencia, Paco Rabanne One million illata, mellyel tuti a partik középpontja, a nők kedvence leszel. Legalábbis az illat terén.

minden-teremtmeny-lelke-az-illata-parfum-c-film

Ugorjunk azonban a korban egy kicsit, és nézzük, hogy mit ajánlunk a 40 feletti elegáns, jóvágású, megnyerő, talpig férfiaknak?  Giorgio Armani sikeres illata, az Attitude Extreme 2009-ből, mely citrom, ánizs, ámbra, pacsuli, kávé illatkeverékével hamar népszerűvé vált, kiváló ennek a korosztálynak. Konszolidált, visszafogott, elegáns, kellemes, könnyed illat, mely a hordozójában rejlő állatot csak éppen sejteti.  Szintén Armani-illat a másik nagy kedvenc, Aqua di Gio, mely a megjelenése idejében olyan volt, mint a sikerszámok a rádióban. A csapból is az folyt. Persze méltán, hiszen ugyancsak fantasztikus illat, melyben az erő és az érzékiség keveredik egymással.

minden-teremtmeny-lelke-az-illata-parfum-c-film

És ha ez még nem lenne elég, íme, az igazán népszerű nagy márkák további elemei, amire buknak a nők: Hugo Boss (Soul), Armani (Black Code), Paco Rabanne, Gucci, Diesel, Maxx, Calvin Klein, Dolce Gabbana, Yves Saint Laurent, Bvgari, Kenzo, Versace, Playboy, Antonió Banderas - Spirit...

 

Megtekintések száma: 6098


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet