Új kezelés a kopaszodás kezelésére

2014 Január 05

Mint azt tudjuk, egy férfi tar fejjel is arathat nagy sikert a hölgyek körében, gondoljunk csak Vin Diesel amerikai színészre, vagy említhetnénk a Hollywood egyik sátáni mosolyú szívtipróját, Jack Nicholsont is. Mindez azonban nem jelent különösebb vigaszt a férfitársadalom kopaszodással küzdő, büszke és önérzetes tagjainak. Többségük szerint ugyanis a férfiassághoz, a maszkulin sármhoz és az ifjúsághoz igenis szorosan kapcsolódik a sűrű hajkorona. De van megoldás, méghozzá a Drakula (avagy PRP) terápia, amely a hajhagymákat mintegy életre keltve beindítja a csupasz területen a hajnövekedést.

A PRP terápia egy forradalmi áttörés a férfiak kopaszságának kezelésében. Az elmúlt években világszerte ez a kezelés (hétköznapi nevén vámpír- kezelés avagy Drakula- terápia) vált a legelterjedtebb bőr, illetve a bőralatti kötőszövet öregedését gátló, bizonyos értelemben bőrfiatalító kezeléssé. Ez a beavatkozás megfelelően képzett szakemberek kezében nagy hatékonysággal képes a saját fiatal kötőszöveti sejtekben levő regenerálódást, sejtosztódást, szövet- fiatalodást kiváltó speciális anyagok, ún. sejt- sejt kommunikációs faktorok (fehérjék és fehérje- származék anyagok) felszabadítására.

{loadposition szoveg}

A férfiak rémálma általában középkorban kezdődik, napjainkban azonban a folyamatos stressz - túlzott szorongás, hirtelen sokk, esetleges műtét vagy kemoterápia -, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás vagy nem megfelelő hajápolás (pl. rossz minőségű kozmetikai szerek használata, illetve a túlzott mértékű hajápolás) illetve különböző külső tényezők (pl. éghajlati változás, gyógyszeres kezelés) miatt egyre többen küzdenek kopaszodással már nagyon fiatalon is. Mire a kevésbé szerencsések betöltik a 70. életévüket, mindenképpen számolniuk kell több- kevesebb hajhullással.

Napjainkban a legnépszerűbb kozmetikai alternatívát az eredeti állapot visszaállítása érdekében tett hajátültetés jelenti, pontosabban jelentette eddig! Megannyi remény és reménytelenség után ugyanis egy nemrégiben tett tudományos bejelentés hatalmas áttörést hozhat a kopaszság hosszan tartó kezelésében. Klinikai vizsgálattal igazolt módon a vérlemezkében gazdag plazmával (trombocita- gazdag plazma, platelet rich plasma, PRP), más néven „Drakula" kezeléssel jelentős hajnövekedés érhető el az alopecia areata (férfiakra jellemző, androgén kopaszság) kezelésekor.

 

Megtekintések száma: 7843


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet