Vitaminok és ásványi anyagok melyek fontosak a férfi szervezet számára

2016 Január 25

Cink

Legfontosabb szerepe talán a sejtmembrán integritásának fenntartásában van. Cink hiányában a sejthártya sérülékenyebbé, sebezhetőbbé válik. Ez a hatás mind a két nem esetében igaz. A férfi szervezet szempontjából az egészséges spermiumok kialakításánál játszik fontos szerepet. Direkt módon hatást gyakorol a képződésükre másrészt semlegesíti azokat a nehézfémeket, amelyek negatív hatást gyakorolnak a spermaképződés során. Fontos szerepe van a vér normál tesztoszteron szintjének fenntartásában.

E- vitamin

Semlegesíti a szabadgyököket, melyek felelősek a rosszindulatú sejt búrlyánzásért, a kihulló hajszálakért, korai ráncokért és fénytelen bőrért. A rendszeres bevitelével nem csak a korai kopaszodás előzhető meg, de a rákos megbetegedések is. A férfiak számára napi 12 mg E-vitamin bevitele szükséges a szervezet egészséges működéséhez.

D-vitamin

Ez a vitamin a csontritkulás megelőzése mellet fontos szerepet játszik az idegrendszer megfelelő működésében. A D-vitaminnak két különböző fajtáját különítjük el a D2 és D3 vitaminokat. D2 vitamint tartalmaznak a növények, D3 vitamint pedig a húsok és a növényi eredetű ételek egyaránt, utóbbi a napsugárzás hatására a bőrben keletkezik. Egy felnőtt férfinak napi 5 mikrogramm D-vitaminra van szüksége.

Szelén

Manapság az egyik legjobb egészségvédő anyagként számon tartott ásványi anyag, amely magas hatásfokkal semlegesíti a szabadgyököket, emellett a normál spermaképződésben is szerepe van. Az emberi szervezetben mindössze 6 milligramm található belőle, egy felnőtt férfi számára napi 75 mikrogramm szükséges az egészség megőrzéséhez.

C-vitamin

Jól ismert szabadgyök űző valamint immunrendszer erősítő hatásairól. Segíti a stressz, a fáradtság és a betegségek leküzdését. Védi a spermiumok oxidatív károsodását, emellett gátolja a spermiumok összecsapódását. Egy férfi számára napi 60 mg ajánlott, bár erről erősen különböznek a vélemények. Vannak akik a napi 1000 grammra esküsznek, mindenki maga döntse el megfelelő utána járást követően. Egy biztos nagyban segíti a nemzőképességet is így ilyen esetekben érdemes magasabb dózisra emelni a napi bevitelt.

B-vitamin

Vízben oldódó vitaminok melyeknek fontos szerepe van az idegrendszer működésében valamint az egészséges bőr területén. Megfelelő táplálkozással megelőzhetőek a hiány tünetek melyek emésztési, idegrendszeri és bőrgyógyászati betegségekhez vezethetnek.

Vannak gyógyszertárakban beszerezhető kifejezetten férfiak számára összealított komplex vitamin kapszulák, amelyek nem csak a külsőleges problémák orvosolására jók, mint a hajhullás vagy pattanásos bőr, hanem a belső szervezetünk egészségének megőrzésében is nagy szerepet játszik. Vannak olyan betegségek melyek férfiaknál nagyobb arányban fordulnak elő, megfelelő vitamin bevitellel ezek kockázata lecsökkenthető. Ha családalapítási szándékaink vannak is érdemes ideében figyelmet fordítani szervezetünk felkészítésére, hogy megfelelő számú és egészséges spermiumokkal vághassunk bele a projektbe. Minden étkezés során törekedjük a változatosságra, így az egészséges lehetőleg bio ételek képesek fedezni szervezetünk minden szükségletét.

vitaminok-es-asvanyi-anyagok-melyek-fontosak-a-ferfi-szervezet-szamara

 

Megtekintések száma: 7605


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet