Részvételi rekordot és országos csúcsokat hozott a férfiak országos bajnoksága

2021 Június 29

A hétvégén az angyalföldi Láng Sportcsarnokban rendezték meg a férfi RAW Erőemelő Magyar Bajnokság és Csapatbajnokságot, amelyen minden eddiginél több versenyző vett részt.

„Ennek a kétnapos bajnokságnak az az érdekessége, hogy Magyarországon először egyszerre kettő platformon versenyezhettek az erőemelők – árulta el Boda Gábor, a Prémium Média & Sport Management ügyvezetője. – Számunkra is nagy kihívás volt ennek a megszervezése, úgy néz ki, hogy sikeres, mindenkinek tetszik. Reméljük, hogy lesz majd még folytatása. Ez az idő szempontjából nagyon praktikus, így is két napos a rendezvény, ha ez nem lenne, akkor biztosan az éjszakába nyúlt volna a program” – folytatta a szervező. Hozzátette: ezen a rendezvényen mutatták be az erőemelő szövetség új dizájnját, amely elnyerte mindenki tetszését.

„Nagyságrendileg 150 sportoló érkezett a versenyre, ami rekord, korábban sosem volt ekkora részvétel” – jelentette ki Prémium Média érdeklődésére Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) elnöke. – Mindenki meg van elégedve a versennyel. A szövetség történetében először rendeztünk versenyt két platformon, szerencsére minden gördülékenyen ment. Meg tudtuk úgy oldani a hangosítást is, hogy ne hallatszódjon át a másik helyszínre. Megdőlt a nevezési rekord, számos országos csúcs is, virágzik a sportág” – folytatta az elnök. Hozzátette: a koronavírus-járvány miatt több mint egy éve nem tudtak versenyt rendezni a férfiaknak, már mindenki nagyon várta ez az lehetőséget. „Elég sok újonc volt a mezőnyben, ők is mind jól felkészülve érkeztek ide, ez az edzők munkáját dicséri. Nagyon sok versenyző okozott számomra pozitív meglepetést” – zárta szavait.

„A két nap során két tucatnyi rekord dőlt meg” – árulta el Kromek András, a MERSZ elnökségi tagja. – Olyan népes volt a mezőny férfi 93 és 105 kg-os kategóriában, mint sokszor egy komplett magyar országos bajnokság. Közel 40 nevező volt ezekben a számokban. Minden tekintetben szintet léptünk. Természetesen kezdetben voltak hibák, ma már viszont minden flottul ment. A Prémium Média & Sport Management nagyban hozzájárult a rendezvény sikeréhez. Olyan sportikonok jöttek el a rendezvényre, mint Mészáros László világbajnok fekvenyomó vagy Árvai István világbajnok erőemelő sporttárs. Mindketten pozitívan nyilatkoztak a rendezvényről, amely a visszajelzések alapján nemzetközi viszonylatban is helytállna.”

Kromek András szót ejtett a soron következő eseményekről is, amelyeket ugyancsak a Prémiummal valósítanak meg. „A következő rendezvényünk egy kupaverseny lesz Nagykállón, aztán Siófokon tartunk egy rendezvény. Rá néhány hétre lesz Sárbogárdon egy férfi-női fekvenyomó bajnokság, majd Baján tartunk egy másodosztályú erőemelő versenyt, amely egy újabb állomása a sportág népszerűsítésének.”

Fotó: Prémium Média & Sport Management

Forrás: Prémium Média – premiumzrt.com

A RAW Erőemelő Magyar Bajnokság dobogósai

Open kategória:

-66 kg: 1. Somodi Vince, 2. Takács László, 3. Békési Norbert

-74 kg: 1. Pásztor Tamás, 2. Póta László, 3. Posta Krisztián

-83 kg: 1. Zavesicki Richárd, 2. Zmák Szilárd, 3. Heves Balázs

-93 kg: 1. Horváth Péter, 2. P. Nagy Bálint, 3. Susa Dávid

-105 kg: később

-120 kg: később

120+ kg: később

Ifjúsági kategória:

-74 kg: 1. Nagy Zoltán, 2. Szabó Balázs, 3. Kacsó Kristóf

-83 kg: 1. Olej Roland

-93 kg: 1. Susa Olivér, 2. Füzesi Marcell, 3. Váradi Márk

-105 kg: később

-120 kg: később

120+ kg: később

Junior kategória:

-59 kg: 1. Dékány Márk

-74 kg: 1. Posta Krisztián, 2. Póta László, 3. Dömötör Attila

-83 kg: 1. Kremzner Gábor, 2. Lapat Balázs, 3. Csinos Márk

-93 kg: 1. Susa Olivér, 2. Baffia Dániel, 3. Epinger Ákos

-105 kg: később

-120 kg: később

120+ kg: később

Masters kategória:

-74 kg: 1. Solymosi Péter, 2. Béres Zsolt

-83 kg: 1. Juhász Attila

-93 kg: 1. Budai Balázs

-105 kg: később

-120 kg: később

120+ kg: később

prémium

 

Megtekintések száma: 31606


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet