A "Squid Game"-et jelölték a legjobb sorozatnak

2021 Decemberr 15

A "Squid Game"-et jelölték a legjobb sorozatnak - a Netflix bojkottja ellenére: A 2022-es Golden Globe-jelölések

Bár a Golden Globe szervezőit továbbra is érik kritikák, az esemény 2022-ben is megrendezésre kerül. Ezt a jelölések bejelentése is egyértelművé teszi - amelyek élén egy Netflix-kiemelt Marvel-sztár áll.

2022. január 9-ről 10-re virradó éjszaka 79. alkalommal osztják ki a Golden Globe-díjakat a film- és sorozatalkotóknak. Az idei év különlegessége, hogy a díjátadó ünnepséget, amelyet gyakran az Oscar-gála fontos jelzőjének tekintenek, nem közvetíti a televízió. A tulajdonképpen felelős NBC tévécsatorna csatlakozott az eseményt bojkottáló médiavállalatok sorához.

A fő ok: a Hollywood Foreign Press Association (HFPA), a Golden Globe-ért felelős sajtószövetség a sokszínűség hiányával vádolható. Az előző Golden Globe-díjátadó ünnepség idején egyetlen fekete tag sem volt tagja a HFPA-nak. Amikor a szervezet egyre nagyobb nyilvános nyomás alá került, átfogó reformokat jelentett be, anélkül, hogy előzetesen valóban átláthatóvá tette volna, hogyan is kellene ezeknek a reformoknak kinézniük. Időközben azonban legalább 21 új tagot vettek fel, akik közül hatan feketék.

MAGAS RANGÚ JELÖLTEK A BOJKOTT ELLENÉRE

Mivel azonban sokan úgy vélik, hogy a HFPA szükséges alapvető változtatásai egy évnél hosszabb időt vesznek igénybe, a neves stúdiók - köztük például a Netflix és az Amazon - támogatása egyelőre elmarad. Mindazonáltal a HFPA 2022-ben sem fog lemondani a Globe-ok megrendezéséről, és a bojkottok ellenére ismét magas színvonalú jelöltek mezőnyét kínálja majd - köszönhetően annak a szabálymódosításnak, amely lehetővé teszi, hogy a filmek és sorozatok automatikusan jelölhetők legyenek (és ne kelljen aktívan benyújtani őket, mint korábban).

Ez megakadályozza, hogy sok csúcscím lemaradjon, például a Netflix nagyszerű késő esti westernje, A „The Power Of The Dog“ a Marvel-sztár Benedict Cumberbatch-csel, amely Kenneth Branagh Belfast című fekete-fehér ír drámájával (németországi mozibemutató: 2022. február 24.) együtt vezeti a filmes jelölések listáját (hét jelöléssel). A sorozatok kategóriájában az HBO ünnepelt produkciója, a "Succession" dominál öt jelöléssel. A koreai Netflix megasikere, a "Squid Game" azonban itt is tekintélyes sikert könyvelhet el, hiszen a legjobb drámasorozat kategóriában, valamint a legjobb főszereplő drámasorozatban és a legjobb mellékszereplő sorozatban kategóriában is jelölték.

forrás: filmstarts.de

 

Megtekintések száma: 17970


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet