Koncert híján daldömping

2021 Január 10

Soha nem látott mennyiségű új dal jelent meg az elmúlt hetekben. A koronavírus járvány gyakorlatilag leállította a szórakoztatóipart, azonban az énekesek,zenekarok és a dalszerzők nem pihennek. Van, aki arra használta fel a fellépések betiltása miatt felszabadult időt, hogy megújítsa zenéjét, felfrissítse a műsorát, átalakítsa a színpadi megjelenését. Mások pedig új dalokkal jelentkeztek, jelentkeznek.

A karácsonyi dalok után sorra jelennek meg az újabb szerzemények, videó klipek. Különleges együttműködések születnek.

Lotfi Begi és Burai Krisztián a Háborgó Mélység 3. részével ajándékozta meg a rajongókat karácsonykor. Begi és Burai régóta tervezett együttműködése valósult meg a Háborgó Mélység 2-ben, most pedig elhozták a folytatást. Ezúttal Burai Krisztián hangja torzítva szólal meg. Minderről Lotfi Begi így nyilatkozott:

– Nem kell megijedni, Burai Krisz barátom a saját hangján fog ezután is énekelni. Ez egy kitekintés neki a deep műfajába, ahol ez bevett szokás, hogy a vokált “torzítjuk”. Tervben van, hogy készítünk belőle egy akusztikus verziót is azoknak, akik az eredeti hangját akarják hallani.

Diaz, Fura Csé (Follow The Flow) és Szakács Gergő igazi motiváló számmal rukkolt elő az év végén. A Kétoldalú minden érem című dal tulajdonképpen egy sporthimnusz, amit a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából készítettek a fiúk. A dalhoz készült klipben a dalszerzőkön kívül hazánk legkiválóbb sportolói is megjelennek.

Az Anna & the Barbies zenekar szilveszteri klippremierrel jelentkezett. A Nagyon hagyom klip különlegessége, hogy Pásztor Anna és Köcse György a Dancing withthe Stars-ból kimaradt rumbát mutatja be benne. A Nagyon hagyom című dal az Anna & the Barbies zenekar 2019-es Indián című albumán jelent meg.

Az Irigy Hónaljmirigy sem maradhatott ki a szilveszteri buliból. Istenes Bence és Csobot Adél Sowieso című dalának paródiájával jöttek ki, Becsokizol címmel. Az idén 30. születésnapját ünneplő Mirigyekből Sipos Tomi és Sipos Péter alakítja a kisfilmben a szerelmespárt. Az együttes rajongóinak tetszését azonnal elnyerte a paródia. Sokan úgy vélik, jobb, mint az eredeti.

Nagy Szilárd és Ragány Miksa az Európa után ezúttal az Edda Utolsó érintés című slágerét dolgozta fel, és Eltévedt szép világ címen Pataky Attilával és Gömöry Zsolttal közösen adja elő. A dalt 2020 áldozatainak emlékére ajánlották. Szilárd és Miksa számára hatalmas megtiszteltetés volt, hogy az Edda frontemberével együtt énekelhettek a klipben, mivel mindketten óriási Edda rajongók.

Zséda Kökény Attilával állt össze egy dal erejéig. Zséda zenei producerének, Moldvai Márknak az ötlete volt, hogy duettként szólaljon meg a Hello című dal, és szinte egyből Kökény Attilára gondoltak partnerként. Az igazán szívhez szóló ballada a világ legromantikusabb filmjének, a Casablancának híres jeleneteit idézi meg. A dal is egy olyan párról szól, akik sosem lehetnek igazán együtt.

Az új év, és a január még több új dalt hozott. Lotfi Begi Gáspár Lacival és Majkával adott ki egy dalt, amelynek címe Hurrikán. A HRflow, Rácz Gergő és Manuel január 4-én mutatta be Viseld című közös számát. Bye Alex és a Slep a Halott pénzzel forgatott közös klipet. A Boldog leszek 2021 című nótát a közeljövőben hallgathatják a rajongók. Új szerzeménnyel jelentkezett még a Delta zenekar, Tóth Vera, Csorba Attila Gino és Karola is. Természetesen a felsorolás még messze nem teljes. Bár ugyan koncertek nincsenek, de a zene szerelmeseinek nem lehet okuk panaszra.

Szerző:Udvardi Csilla

zene

 

Megtekintések száma: 15536


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet