Médiaválogatott Sztártitkok: Herendi Gábor

2023 Március 31

Ezen a héten egy igazán kiemelkedő személyiség, Herendi Gábor Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, filmproducer és forgatókönyvíró vendégeskedett a Médiaválogatott Sztártitkok stúdiójában. Életének izgalmas részeiről mesélt.

– Van egy nagyon érdekes történetem. Ez még a fogorvosi időszakomban volt. A nyolcvanas évek végéről beszélünk. Azt nem tudom, hogy hogyan kerültek az én rendelőmbe, de néhány gengszter járt hozzám, abszolút a magyar maffiózók közül. Úgy kell ezt elképzelni, mint a filmekben. Nem volt hajlandó rendelési időben jönni. Mindig két kétajtós szekrény állt mellette, akiktől az asszisztensnő el sem fért. Mindig kértem, hogy “fiúk, üljetek kint le!”, mondták, hogy szó nem lehet róla. Két ilyen emberrel járt, egyik sem él már. Az egyikőjüket bebetonozva találták meg. Ők nagyon tisztelték a diplomát. Puszi, Puszi, Gabikám, ölelgetés. Mindig megkérdezték “mivel tartozunk?” Mondtam, hogy három forint. Erre előkerült a nylon zacskó, amiben volt körülbelül egy millió forint, és abból kifizették a pénzt. És akkor mindig mondták, “Gabikám, ha valaki tartozik, szóljál, 24 órán belül itt a pénz!”

Ha szeretnétek tudni, miért a fogorvostudományi egyetemet végezte el először Gábor, és hogy hogyan lett végül filmrendező, hallgassátok meg a Médiaválogatott Sztártitkok e heti adását!

Forrás: Médiaválogatott Sztártitkok / Udvardi Csilla

 

Megtekintések száma: 39680


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet