​737 Max vagy A320 Neo

2021 Decemberr 10

Az újjáéledt Jet Airways nagybevásárlást tervez az Airbustól vagy a Boeingtől

Az indiai légitársaság új tulajdonosai 2022-ben szeretnének újra felszállni. Most egy nagy Boeing 737 Max vagy Airbus A320 Neo megrendelésre készülnek.

Ez volt a legrégebbi indiai magán légitársaság, amikor tönkrement. Az 1992-ben alapított Jet Airways az évek során az új repülőgépeknek, a vonzó áraknak és a jó szolgáltatásoknak köszönhetően a hatalmas ország legnagyobb légitársaságává nőtte ki magát. De ahogyan bővült, úgy nőttek az adósságai is. 2019. április 17-én a hitelezőkkel folytatott tárgyalások kudarcba fulladtak, és a Jet Airways kénytelen volt beszüntetni a működését.

A vállalat még akkor is bejelentette, hogy a földelés csak ideiglenes. Kevesen hittek ebben. De 2020 októberében a felszámolóbiztosok találtak egy vevőt. Az indiai származású és dubaji székhelyű Murari Lal Jalan befektetőből és a német befektető, Florian Fritsch Kalrock Capital pénzügyi vállalatából álló konzorcium 8,66 milliárd rúpiáért, azaz 100 millió eurónak megfelelő összegért vásárolta meg a Jet Airways maradványait.

Teljes körű szolgáltatás az üzleti utazókra összpontosítva

A konzorcium már akkor is bejelentette, hogy új repülőgépeket kíván vásárolni. Most ez a jelek szerint konkretizálódik. A Bloomberg Quint portál értesülései szerint a Jet Airways tárgyalásokat folytat az Airbus és a Boeing cégekkel legalább 100 új repülőgép megrendeléséről. A 737 Max és az A320 Neo is szóba kerül. Nem csak a vásárlás jöhet szóba, a lízing is egy lehetőség.

Az újjáélesztett légitársaság 2022 tavaszán szeretné újraindítani a járatokat, kezdetben belföldi utakkal. Ezután 2022 harmadik vagy negyedik negyedévétől a közeli külföldi országok célállomásait is felveszik, amelyekre Bangalore-ból, Delhiből és Mumbaiból repülnek. Az új Jet Airways teljes körű szolgáltatást kíván nyújtani, és különösen az üzleti utazóknak kíván vonzóvá válni.

Régi repülőgépek értékesítése

A Jet Airways jelenleg tizenegy repülőgéppel rendelkezik, köztük Boeing 737-es és 777-es, valamint Airbus A330-as repülőgépekkel. Ezeket azonban el szeretné adni, mivel már elöregedtek, és ezért kevésbé hatékonyak.

forrás: aerotelegraph.com/

 

Megtekintések száma: 126291


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet