12 emlékezetes filmes napszemüveg

2013 Május 29

Másnaposok, Mátrix, Leon a profi... egy valami közös bennük. A jól kiválasztott napszemüveg még emlékezetesebbé tette őket, némelyik filmnek és szereplőnek a védjegyévé váltak. Ezeket a választásokat a trendek is befolyásolták, de ez visszafelé is legalább ugyanolyan érvényes. Némelyik márka és fazon egészen felkapott lett a fiatalok körében a filmbemutatók után, lássuk, melyek voltak ezek:

The Blues Brothers (1980)- „Joliet" Jake Blues (John Belushi) és Elwood Blues (Dan Aykroyd) ugyanazt a szögletes szemüveget kapták. Az előbbinek jobban állt, mint a másodiknak.

Félelem és rettegés Las Vegasban (1998)- Az újságíró, Raoul Duke (Johnny Depp) karaktere nem is lett volna igazán teljes a az egyedi merevítésű szemüveg nélkül.

A Thomas Crown ügy (1968)- Thomas Crown (Steve McQueen) és az ő kék lencséje... a színek egyeztetése nem biztos, hogy jó, de a szemet oda vonzza. Egy filmnél márpedig ez elég lényeges. 

12-emlekezetes-filmes-napszemuveg

Kockázatos üzlet (1983)- Joel Godsen (Tom Cruise) ugyanazt a Ray Ban Wayfarer szemüveget viseli, amit a blues tesók kaptak. És nem csak ez a két film volt, amiben feltűnt...

A sebhelyesarcú (1983) - Tony Montana (Al Pacino) nem csak hogy egy igazán egyedi és feltűnő szemüveget hordott, de még jól is állt neki!

X-men (2000)- Scott Summer/ Cyclops (James Marsden) szemüvegének formája az előző évben készült Mátrixot idézi. Mindkét film nagy hatással volt a fiatalok stílusára, és a szemüvegeladásokra.

12-emlekezetes-filmes-napszemuveg

Másnaposok (2009) – Phil (Bradley Cooper) bármilyen gázos helyzetben is találja magát, a napszemüvegét tuti, hogy nem veszíti el! Vajon ez így marad a film 3. részében is?

Harcosok klubja (1999)- Tyler Duren (Brad Pitt) borzas haja, kecskeszakálla, és a sokszögletes napszemcsije talán egy icipicit sok, de a karakter és a bőrdzseki is így volt az igazi...

{loadposition szoveg}

Vissza a jövőbe (1985)- Marty McFly (Michael J. Fox) bemutatkozása az első jelenetében kissé hangosra sikeredik, de ki ne emlékezne rá? Ilyen egy hatásos belépő!

12-emlekezetes-filmes-napszemuveg

Leon, a profi (1994)- Leon (Jean Reno) ennél kisebb lencséket talán már nem is tudna hordani, legalábbis felesleges lenne, hiszen alig takarnának valamit... Viszont hosszúkás arcához nagyon jó választás volt!

Men in Black (1997)- J ügynök (Will Smith) más formájú, színű, stílusú szemüvegben el sem képzelhető! Biztosan aludni is ilyenben szokott!

A terminátor (1984)- Arnold Schwarzenegger szögletes arcához nem a legszerencsésebb ez a fazon, de tény, hogy a figurához erre volt szükség. Az egész még szigorúbb, gépiesebb...

12-emlekezetes-filmes-napszemuveg

 

Megtekintések száma: 8280


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet