2022-es vb: Olaszországnak reszketnie kell a részvételtől - Svájc megoldja a katari jegyet

2021 November 15

Négy hónappal a dicsőséges Európa-bajnoki diadal után Olaszország lemaradt a 2022-es katari világbajnokságra való közvetlen kvalifikációról. A C csoportban az összesített győzelemért vívott hosszú távú párharcban az utolsó játéknapra pontegyenlőséggel érkező Svájccal a Squadra Azzurra a csalódást keltő észak-írországi 0-0-s döntetlen és a svájciak egyidejűleg aratott 4-0-s (0-0) győzelme után első körben elvesztette a jegyét Katarba, és a tavaszi rájátszásban kell reménykednie a sikerben. A svájciak viszont már az ötödik világbajnoki részvételüket ünnepelhetik sorozatban.

Három nappal a svájciak ellen Belfastban elért drámai 1-1-es döntetlen után Olaszország nem tudta kiheverni az elszalasztott lehetőséget, hogy biztosítsa helyét Katarban. A négyszeres világbajnokok, akik már a legutóbbi, 2018-as oroszországi világbajnokság döntőjén is csak nézők voltak, a legtöbb olyan taktikájukat nélkülözték, amelyeket tavaly nyáron oly nagyra értékeltek.

Világbajnoki selejtező: Olaszország majdnem lemaradt

Roberto Mancini edző csapata inkább kapusának, Gianluigi Donnarummának köszönheti, hogy nem esett ki. A párhuzamos mérkőzésen a svájci gólokról szóló információk nyomására az olaszok egyre hektikusabban cseleztek, és alig tudták komoly veszélybe sodorni a hazaiakat.

Az öt Bundesliga-légióssal a kezdőben felálló svájciak kezdetben nem tudták megszerezni a remélt vezetést. Nem sokkal a szünet után azonban Noah Okafor (48.) megtörte a varázst. Az Augsburg Ruben Vargas kilenc perccel később (57.) gondoskodott a gyözelemről, mielőtt a Fürth Cedric Itten (72.) röviddel a lecserélése után, valamint a hazaiak egy érvénytelenített gólja, és Remo Freuler (90.) révén 4-0-ra alakította volna az állást.

A hajrában Murat Yakin edző játékosainak figyelme egyre inkább a belfasti eredményre összpontosult, mielőtt a svájciak megkönnyebbülten éljeneztek volna. Katarban Svájc a világbajnokságok történetében tizenkettedik alkalommal lesz az elsők között.

forrás: gmx.net

 

Megtekintések száma: 5915


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet