30-as Nyugdíjas: Takács Szabolcs ✖ [SZÁNTÓ PÉTER VLOG]

2018 Augusztus 29

Szántó Péter, Productivity Hacker, a SpringTab alapítója, a Dél-Kalifornia Egyetem (USC) volt hallgatója, vlogger. Digitális üzletfejlesztőként többek között olyan vállalkozásokkal dolgozott együtt, mint a MasterCard, a Fashion Street vagy az Edigital. Az RTL Klub első Startup és Közösségi média műsorának vezetője volt, és a mai napig rendszeres előadó a Kürt Akadémián és az Internet Hungary rendezvényén.


Péter fontosnak tartja az edukációt, így véleményvezérként olyan rangos hazai és nemzetközi konferneciákon, mint az SXSW, Lean Startup Week, TNW tart előadásokat. A Mentorship tagja, rendszeresen publikál olyan médiumokban, mint forbes.hu, HVG, Piac és Profit. Ezentúl a fiatal vállalkozók mindennapjaiba ad betekintést mikroinfluencerként heti vlogjában és aktív Instagram jelenlétével.

Ezúttal Takács Szabolccsal, a ”Harmincas nyugdíjassal” beszélgetett, aki harmincnégy évesen nyugdíjazta önmagát. Az interjúalany a 30-as nyugdíjas c. Facebook oldalnak és blognak a szerzője, mely arról szól, hogyan érte el, hogy a megtakarított pénzének egy részéből képes megélni.

Péter arról faggatta Szabolcsot, hogy van-e olyan tanács, gondolat szüleitől vagy egy fontos embertől, mely végigkísérte egész életét. Erre az influencer egy gyermekkori példát hozott. Mint a felnőttek, ő is pénzt akart keresni, így szülei tanácsára a kertben lévő két meggyfa termését állt neki leszüretelni.

,,Elég gyorsan szembesültem azzal, hogy ez a létező egyik leglélekölőbb munkák egyike, ugyanis a meggy az nagyon pici, a kosár meg nagyon nagy, és nagyon lassan telik.”

Nagypapája a meggyfa alól annyit mondott elkeseredett unokájának, hogy majd megtudja, az élet nem habos torta és, hogy a felnőtt világ hogyan működik. Ekkor döntötte el gyermekként, hogy ezt a rendszert valahogyan meg akarja ’hackelni’.

Szabolcs beszélt arról is, hogy nem tart semmit ”cikinek” magában, mert mára már elég elfogadóvá vált. Például, ha negatív kommentet kap, akkor nem egyből reagál, hanem vár pár napot.

,,Érzek belül egy feszültséget, amikor a gyomrom összerándul és megfeszülnek az izmaim, de ki már nem jön, és nagyon ritka, hogy durván reagálnék vagy megpróbálnám az illetőt meggyőzni arról, hogy helytelen a véleménye.”

A villámkérdések még rengeteg izgalmas témát fejtegetnek, melyekre érdekes és bő választ kaptunk Takács Szabolcstól. Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a kis bevezető, itt tekintheted meg a vlogot.

Hamarosan további érdekes tartalmak érkeznek Szántó Péterrel kapcsolatban.

szántópéter vlogger interjú

 

Megtekintések száma: 1418177


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet