5 tulajdonság, amivel lenyűgözheted a főnökséget

2018 Június 10

A mai világban nem könnyű munkát találni, főleg olyat nem, amelyben esélyed van a fejlődésre, feljebb lépésre. Azonban vannak olyan tulajdonságok, amik segíthetnek a célod elérésében. Nézzük meg, melyek azok a tulajdonságok, amiket a munkaadók igazán keresnek alkalmazottjaikban!

1. Kitartás:

Fontos, hogy ha egy problémával találod szemben magad, ne add fel! Egyrészt a probléma-megoldási készség felnőtt és felelős emberre enged következtetni, másrészt pedig ezzel is bizonyíthatod az elszántságodat. Minden egyes akadály legyőzésével nőhetsz a főnököd szemében, s ez a későbbiekben akár a javadra is válhat!

2. Megbízhatóság:

Életed minden egyes területén fontos, hogy a környezeted megbízzon benned, számíthassanak rád. Ez ugyanígy számít a munkahelyeden mind a kollégák, mind a főnökség, vezetőség felé. Igyekezz megbízható munkatárs lenni, a kötelező feladatokat kivétel nélkül teljesítsd! Természetesen néha napján mondhatsz nemet egy-egy kérésre, de csak sűrű bocsánatkérések közepette, a bizalmat ugyanis nagyon könnyű elveszíteni - akár egy aprócska hiba is elég hozzá.

3. Fejlődés:

Ha a főnököd látja rajtad, hogy ugyan megelégszel a pozícióddal, azért te mindig a legjobbra törekszel, nagyon nőhetsz a szemében. A fejlődésre való hajlamodat akár egy továbbképzés során, akár az aktivitásoddal is a tudomásukra hozhatod. Arra azért figyelj, hogy ha továbblépés egyetlen lehetősége a főnök pozíciója, akkor a rivalizálás elkerülhetetlen. Ha pedig tényleg meg vagy elégedve a pozícióddal és eszed ágában sincs a helyére lépni, akkor igyekezz az aktuális feladatokban a legjobb lenni!

4. Túlóra:

Ha a munkaidőd utolsó letelt másodpercében egyből felugrasz a székedből és indulsz haza, biztosan nem szerzel jó pontot a főnöködnél. Főleg, ha egy nagyon fontos vagy akár sürgős munkát hagytál félbe. Mivel a túlórákat fizetni szokták, alkalmanként légy hajlandó rá, és biztosítsd munkaadóidat, hogy mindent megteszel azért - még ha plusz időt is igényel -, hogy a munka jól el legyen végezve.

5. Maximalizmus:

Akadnak olyan munkakörök, ahol ez a tulajdonság sokkal inkább megmutatkozik, míg más beosztásokban gyakorlatilag észre sem lehet venni. Sajnos utóbbi az oka annak is, hogy aki nem teszi oda magát kellően, arra nem fog felfigyelni a vezetőség, s ezért akkor sem fognak neki komolyabb lehetőséget felajánlani, ha erre egyébként alkalmas lenne. Ha már egyszer csinálunk valamit, akkor azt érdemes teljes testi-lelki erőbedobással végezni. Talán néhány évig senki nem veszi észre az erőfeszítéseinket, de egyszer igenis beérik az a bizonyos gyümölcs.

 

Megtekintések száma: 125209


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet