A hippi lét rejtelmei

2013 Május 04

Eredetileg a hippimozgalom az Egyesült Államokban alakult ki, a 60-as, 70-es években. Olyan lázadó fiatalok álltak össze, akik elítélték a kialakult társadalmi normákat, és a háború bármilyen formáját. Make Love, Not War!
A hippi csoportosulás tagjai hajukat hosszúra növesztették, pólót és farmert viseltek. Az öltözködésükbe nagy szerepet játszottak a színek és a formák sokfélesége. A mai napig megtalálhatóak a kifutókon az olyan ruhadarabok, amiket a hippi korszak ihletett.

{loadposition szoveg}
A legismertebb hippi fesztiválra 1969-ben került sor, Woodstockban. Sokak számára, maga Woodstock szimbolizál mindent, ami a hippiséget jelentheti. A fellépők között volt Jimi Hendrix, Janis Joplin, a The Who.
Az hippik indították akkor a legtöbb háborúellenes mozgalmat és tüntetést. A 70-es évektől aztán szélesebb spektrumban kezdtek elégedetlenkedni a követők. Tüntettek a környezetszennyezés ellen, feminista és meleg jogi mozgalmakat indítottak. A céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a hiányosságokra, amivel senki nem akart foglalkozni.
A közösség tagjai családként működtek. Nevelték akár egymás gyermekeit is, és szabadabb szexuális életet éltek. Sajnos emiatt a szexuális úton terjedő betegségekkel is meg kellett küzdeniük, nem csak a társadalmi kirekesztettséggel. A marihuána, hasis, és LSD fogyasztásával hangolódtak a tökéletes egyensúlyra, a természet és az emberek között.
Ugyan a drogok fogyasztását és a mindenki mindenkivel formáció nem igazán csábító, a divat, amit megteremtettek, az még hosszú évekig élni fog. A mai vintage és retro stílus alapját az akkor megálmodott színes virágminták, hímzett blúzok, tölcsérujjak és trapéznadrágok képezik. Kézzel készített ékszerekkel és hajpántokkal kombinálva igazi hippi jelleget kölcsönözhetünk megjelenésünknek. A Hair című film és musical hű képet ad a hippi létről.
A megtekintését nőknek és férfiaknak is egyaránt ajánlom.

http://www.youtube.com/watch?v=zqWJUExLb9Y

 

 

 

 

Megtekintések száma: 7633


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet