A Prodrive is beszállt a COVID-al való küzdelembe

2020 Július 01

 A csapat mely világbajnoki címeket hozott a Subaruval versenyző Colin McRae, Richard Burns és Peter Solberg számára válaszolván a brit kormány műszaki cégeket felkérő hívására, kórházi eszközök fejlesztésére és építésére adta fejét.

 A Cambridge Egyetem Whittle Laboratóriumával együttműködve a Prodrive egy olyan alacsony előállítási költségű lélegeztetőgép berendezést hozott létre (OVSI Open Ventilator System Initiative) amelyet a jelenleg leterhelt egészségügyi ellátó gépeket gyártó cégek helyett egyéb gyártók alkatrészeiből lehet összerakni, vagyis gyorsan nagy mennyiségben piacra tudnak kerülni.

Április óta az angliai Banbury város Prodrive bázisán 20 mérnök dolgozott a hét minden napján a fejlesztéseken. A munka a gép elektromos rendszerének tervrajzától kezdve a az intenzíven dolgozók munkáját megkönnyítő szoftveres irányítás kidolgozásáig mindenre kiterjedt.

A Prodrive elnöke David Richard a következőt nyilatkozta: ’Rendkívül büszke vagyok arra ahogy a csapatunk előzetes egészségügyi tapasztalatok nélkül, minden szabadidejük ráfordításával ilyen gyors sikereket ért el. 

forrás: wrc

 

Megtekintések száma: 35905


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet