A sikeres emberek leggátlástalanabb tulajdonságai

2018 Február 26

Ideje beszélni arról, milyen gátlástalan tulajdonságokkal vannak felvértezve a pofátlanul sikeres emberek!

Köztudott tény, hogy a sikerhez kitartás és akarat is kell, azonban időnként az sem árt, ha van egy-két gátlástalan tulajdonság, vagy gátlástalanságra való hajlam is bennünk.

A legnagyobb úttörők sohasem voltak emberileg hibátlanok. Sőt, pofátlanok, nagy megmondó emberek voltak rendszerint. Nem árt, ha nem vagy híján ezeknek a nem igazán előnyös tulajdonságoknak, ugyanis ezek is elősegíthetik a sikered.

Persze nem azt mondjuk, hogy gázolj át mindenen, és mindenkin, és legyél egy szívtelen terminátor, de mint te is tudod, az üzletben nincs barátság, és néha a gátlástalanság, a hidegvérűség kifejezetten előnyödre válhat.

Nagyon fontos, hogy kellően higgadt, hidegvérű legyél. Ugyanis csak tiszta, nyugodt fejjel lehet komoly, egész életre kiható döntéseket meghozni.

A legtöbben erre nem képesek. Sokan azt mondják egyébként, hogy bizonyos értelemben már pszichopatának kell ahhoz lennie az embernek, hogy például óriási pénzügyi kockázatot jelentő lépéseket hozzon meg.

Ebben van valami. Valóban egy céltudatos, öntudattal telt fej nem biztos, hogy meg meri lépni olyan dolgokat, amit egy hidegvérrel gondolkodó személy.

Ezzel rögtön rá is kanyarodtunk a másik fontos tulajdonságra, a vakmerőségre. Ez ugyan sokszor pozitív tulajdonságként van feltüntetve, de a vakmerőség másik oldala az, amikor a vak szerencsében bízva, gyakorlatilag mindent kockára tesz az ember.

Éppen ezért hívják Vakmerőségnek. érdemes elgondolkodni a magyar nyelv szépségén, hogy mennyit jelentenek a szavak, és jelentésük. A vakmerő ember mindig egy kicsit vak is, mert vakon bízik a szerencsében, tisztában van vele, hogy nagyot is bukhat. Az ő szeme előtt azonban csak a siker lebeg, mint egyetlen opció, melynek sikerülnie kell.

A gátlástalanság egy másik jón eszköz, mely hasznodra válhat. Alapvetően az emberek rossz színben állítják be ezt a tulajdonságot, de mindent lehet jóra is használni.

Ha gátlástalan vagy abban, amit csinálsz, akkor sokkal több energiát, ötletet vagy képes belefektetni, mint mások, akik gátlásosak, és nem képesek a saját maguk szabályrendszereit átlépni.

Gyakorlatilag, aki gátlástalan, az egy kicsit képes átlépni a saját korlátain, és megmérettetni magát, hogy valójában mire képes.

Ha van egy csipet pofátlanság benned, hidd el, az sem feltétlenül szégyellni való dolog. Az ember szeret előretörni, de fontos, hogy nem bármi áron.

Az, ha egy munka, vagy valamilyen siker érdekében kicsit tenyérbe mászó vagy, erősködő, amit mások pofátlanságként konstatálnak, még nem jelenti azt, hogy alapvetően rossz ember vagy, vagy rosszul csinálsz valamit.

Összességében ez ugyanis az érdekérvényesítés egy erősebb fajtája. Ráadásul a cél néha szentesíti az eszközt. Minden attól függ, mire használod ezeket az alapvetően megosztó képességeket, emberi tulajdonságokat.

Lehetnek fegyverek a kezedben, és lehetnek eszközök a siker eléréséhez.

pszichológia tanácsok siker a siker kulcsa

 

Megtekintések száma: 140188


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet