Amikor nem áll fel a cerka

2016 Október 29

Váratlan helyzetben előfordulhat, hogy nem áll fel a szerszám. Ez önmagában még nem gond. Ha többször is előfordul sem kell kétségbe esned!

A potencia zavar, azaz merevedési probléma egy olyan mumus, amitől minden férfi retteg. Retteg, mert a férfiasságától fosztja meg, ha nem is szó szerint.

Ugyanis ha egy férfi nem tud úgy teljesíteni az ágyban, ahogyan kellene, akkor a büszkeségén hatalmas sebet ejt a dolog. Önbizalom romboló tud lenni egy-egy olyan eset, amikor valamiért nem áll fel a cerka.

Mikor normális, mikor nem?

Ha egy olyan partnerrel vagy együtt, akivel korábban még nem volt szexuális együttlét, előfordulhat, hogy zavarodban, vagy az izgalom miatt nem áll fel a szerszám. Ez teljesen normális dolog, bárkivel előfordul.

Az sem ritka, hogy olyannál fordul elő, akivel régóta együtt vagy. Ez is normálisnak mondható, ha a körülmények arra utalnak. Ha valaki egy 10 órás műszak után nem tudja felállítani az ágyban a brét, az még nem jelenti automatikusan azt, hogy impotens

Akkor van már gond, ha kipihenten sem képes felállni a péniszed, és még csak részeredményeid sincsenek. Köztudott, hogy minden férfinek vannak éjszaka és hajnalban erekciói. Ha neked ezek elmaradnak, és egyáltalán nem észlelsz ilyet, akkor kezdj csak gyanakodni.

Persze senki nem állítja oda az anyját vagy a párját az ágy mellé, hogy figyelje, hogy a kedvesének mikor áll fel a nemes bizsuja, egy egyszerű módszerrel ki tudod ezt deríteni.

Egy ragasztott kis szalagot tűzz fel a hímvessződre, ami ne legyen szoros, se laza. Ha éjszaka erekciód lesz, akkor ez szétnyílik reggelre, ha nem, akkor ugyanúgy marad, ahogyan felhelyezted.

Mi okozhatja?

Az első, és legfontosabb dolog, hogy ne ess pánikba. Ha merevedési problémád van, az nem helyrehozhatatlan, és ma már nagyon szépen lehet „gyógyítani”.

Ráadásul tudd azt, hogy ezeknek a zavaroknak a legtöbbször, az esetek 80%-ában a stressz az oka, azaz nagymértékben lelki eredetűek. Ha valaki túl stresszes időszakon megy keresztül, az erősen befolyásolhatja a nemi életet is, ugyanis ilyenkor lélekben egyszerűen képtelen vagy a partneredre hangolódni.

Fő, hogy a partnered ebben megértő legyen, és tudjátok helyén kezelni a dolgokat, s rájönni, mi a stressz forrás az életedben. Mert egy férfi is be tud sokallni.

Másik kiváltó ok lehet még az alkohol. Az alkoholra ugyanis igaz az, mint ami sokmindenre. Kismértékben ellazíthat, nagymértékben és hosszú távon pedig nagymértékben csökkenti a libidót. Ha valaki rendszeresen iszik, nem fog úgy teljesíteni az ágyban, mint kellene. A rendszerességet itt heti, napi, és másnapi ivászatként kell érteni.

Ugyanis az is az alkoholizmus egy formája, ha valaki minden nap megiszik egy pohár sört, vagy bort.

A harmadik lehetséges ok, a szervi ok. Ettől tart a legtöbb férfi. Ha ugyanis kiderül, hogy valóban biológiai oka van annak, hogy ne kőkemény a cerka, az megpecsételi a férfi sorsát. Holott manapság ezen terápiával, és egyéb úton segíteni is lehet.

Mi a megoldás?

Ma már, akit impotenciával diagnosztizálnak, nem kell, hogy lehúzza magát a rolón férfiként. Rengeteg megoldás és lehetőség van. Mindig érdemes a legkisebbtől haladni a legdrasztikusabb felé, szépen, fokozatosan.

Összességében elmondható, hogy sokszor a lelki okok felfedezése, a stressz csökkentése önmagában megoldja a problémát, de ha elkezd valaki vitaminokat szedni, már van, hogy az is elmulasztja az egészet.

Ha ezek nem vezetnek megoldásra, akkor orvosi segítségre szorulhatsz, de ekkor sem kell csüggedned.

Ma már számtalan szájon át szedhető csoda van, mint amilyen a Viagra is. Fontos azonban tudni, hogy ezeket csak akkor szabad használnod, ha a szíveddel minden rendben van, hiszen jelentősen terhelik a szívet.

egészség pszichológia férfi egészség betegség betegségek

 

Megtekintések száma: 81142


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet