Ápold lelkedet!

2013 Április 21

- Mintha gombóc lenne a torkomban, nem tudok nyelni! Remegek, szédülök, nem bírok az ágyból kikelni! Nem kapok levegőt! Hevesen ver a szívem, kivert a víz! Úristen, hogy lefogytam! Most meg fogok halni?! Mi van velem?! - Számtalan ember van, aki egy nap ezekkel a mondatokkal ébred fel! Nem érti, mi történik vele, ami fokozza halálfélelmét, s ettől még súlyosabbá válnak a rosszullétek!

Természetesen mindjárt az orvostól várják a magyarázatot és a megoldást! Van, amelyik felír egy enyhe nyugtatót, amely csak átmenetileg segít, van, amelyik részletesebb kivizsgálásra küldi el a pácienst. Ne lepődjenek meg, ha a jelentésen az fog állni, semmilyen szervi problémát nem észleltek, s ideggyógyászati vizsgálatot fognak javasolni önöknek! Itt ugyanis a háttérben a stressz, vagy egyéb lelki eredetű problémák állnak, melyek tapasztalatok szerint az úgynevezett nyugalmi időszakban fejtik ki negatív hatásukat.

{loadposition szoveg}

Ha megtudták, mi bajuk, vegyék kezükbe a problémát, legyenek erősek, s ápolják lelküket! Semmiképp nem javaslom az álmosító, hízlaló, s függőséget okozó nyugtatók szedését! Azok csak elnyomják a tüneteket, de nem hozzák a megoldást! Inkább keressenek fel egy lélekgyógyászt, kezdjenek el gyógynövény tartalmú kiegészítőket szedni, de a legfőbb: találják meg azt az elfoglaltságot, amely terápiaként szolgálhat: lehet ez zenehallgatástól a versírásig bármi! Egyik ismerősöm Avon tanácsadónak lépett be, s az emberekkel való kommunikáció, a sikerélmények hatottak pozitívan lelkére. Vagy keressenek egy lelkitársat, akinek kiönthetik szívüket! Tűzzenek ki egy célt, ami miatt akkor is fel kell keljenek, ha máskor nem bírnának! Vegyenek igénybe gyógymasszázst, sportoljanak, semmiképp ne zárkózzanak be édességet tömve magukba!

Sok embernek sikerült, többek között nekem is! Fontos ez, hisz a siker titka a pozitív kisugárzás, s ehhez az  ápolt külső önmagában nem elég!

 

Megtekintések száma: 7002


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet