Auguszt Bárió új dallal jelentkezett

2022 Szeptember 14

Auguszt Bárió, az AD Studio énekes-zeneszerzője új dala alig több, mint egy hete jelent meg. A dal megtalálható lesz Bárió hamarosan megjelenő albumán. Az új dal apropóján beszélgettem Bárióval.

– Rád kacsint az élet megint címmel új dallal, új videóklippel jelentkeztél szeptember legelején. Mesélnél a dal születéséről?

– Az év elején volt egy mélyrepülésem, úgy éreztem nem tudok új dalt írni, vége. Csak egy sötét alagutat láttam magam előtt, gondolom az egésznek óriási köze van a pandémiához is. Aztán egyik nap álmomban felcsendült a Rád kacsint refrénjének dallama és rögtön tudtam, van remény! Máris felragyogott a nap és már tudtam folytatni az alkotást, ami azóta is töretlenül tart.

– Vidám, pozitív kicsengésű az új dalod. Te magad is ilyen vagy az életben? Pozitívan állsz a dolgokhoz?

– Igyekszem jól állni a dolgokhoz, mert minden úgy történik, ahogy jó. Ha valami mégsem jó, azon felesleges bosszankodni, úgyhogy igyekszem pozitívan felfogni a dolgokat és erre is bíztatok mindenkit.

– Bárió55 címmel új albumot terveztél. Hogy állsz vele? Mikorra várható a megjelenése?

– Az album tulajdonképpen kész, csak mindig jön újabb ihlet és akkor minden soron következő dalt szeretnék bele zsúfolni ebbe az egy albumba, ami ugye lehetetlen. Szerintem, az lesz, hogy alaposan át kell gondolnom és ki kell válogatnom a legjobb dalokat. Egy biztos, a Rád kacsint rajta lesz a lemezen.

– Mások számára is írsz dalokat?

Ha felkérnek, örömmel! A legbüszkébb a Cserháti Zsuzsa részére írt Add a kezed c. album dalaira vagyok, ami sajnos, Zsuzsa utolsó stúdióalbuma. Nem sokkal a megjelenés után Zsuzsa elment.

– Mi újság az AD Studioval? Lesz esetleg új AD Studio dal is?

Az elmúlt években is írtunk közösen dalt Goodwil Gyurival, az AD Studio szövegírójával, de ezek Auguszt Bárió dalok lettek, ami nem véletlen, hiszen én meg az AD Studio zeneszerzője és énekese vagyok.

– Aki a facebook oldaladat felkeresi, láthatja, hogy az éneklés, dalszerzés mellett festesz, rajzolsz is. Úgy tudom, volt kitől örökölni a művészi vénádat, hiszen a nagypapád rajztanár volt. Művészeti iskolába is jártál. A festés, rajzolás csak hobbi számodra, vagy annál több is?

– Szerintem, ha nem zenész lettem volna, akkor festő. Ez a kettősség a nagypapámban is megvolt, mert ő templomban orgonált és iskola igazgató is volt. Sajnos, személyesen már nem ismerhettem őt, ettől óriási hiányérzetem van. Egy biztos, imádok rajzolni, festeni. Kedvenceim az impresszionisták és a szürrealisták.

– A hétvégék nyilván a fellépésekkel telnek. Mivel töltöd a hétköznapjaidat?

– Hétköznap készülnek a dalok, a hangszerelések. Naponta egyszer kutyát sétáltatok és kétnaponta biztos, hogy vagy focizom vagy kosarazom a fiammal, amiben szerintem mindketten jók vagyunk. Ezirányú tehetségünket talán édesapámtól örököltük.

– Van két gyermeked. Mennyire követik az édesapjukat? Készül valamelyikük zenei pályára?

A gyerekek hála isten vagy nem, ezt nem tudom eldönteni, nos, ők nem foglalkoznak komolyan a zenéléssel. Bár a lányom szokott a szobájában musicaleket énekelgetni, és kicsit tud ukulelén is játszani. A fiamat egyelőre jobban érdekli a Nintendo.

– Mi az a vágyad, ami még nem teljesült?

– Nagy álmom, hogy nagy kirándulásokat tegyek Toscanában, Spanyolországban. Amolyan kicsit nomád kalandok lennének ezek. Egyedül, sátorban, csak magamra és a tájra figyelve. Remélem mihamarabb összejön.

2022.09.11. / Udvardi Csilla

 

Megtekintések száma: 16683


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet