​Aukcióra kerül a legritkább Rolex óra

Tuesday, March 20, 2018

A Phillips aukciósház szerzett meg egy rendkívül ritka Rolexet. A Rolex Daytona ezen darabja )a The Unicorn) fehéraranyból készült, a óralap pedig rozsdamentes acélból és 14 karátos aranyból. Úgy vélik, ez az egyetlen ilyen darab, egyedülálló óra a piacon. Az óra 1970-ben készült el külön megrendelésre, Németországban. Azt jósolják, több mint 3 millió dollárért (több mint 757 millió forint) fog elkelni.

A szintén fehérarany szíj, az óralap, és az üveg is tökéletes állapotban vannak. A korona embléma a kontraszt kedvéért fehérarany helyett rozsdamentes acélból készült. Csábító továbbá, hogy a gyártását illetőn vajmi keveset lehet tudni. ,,A legvalószínűbb, hogy a különleges megrendelésnek köszönhető a nem teljesen rolexes külső. Az üzlet egyik exkluzív vevőjének készülhetett, valaki olyannak, akinek megfelelő anyagi forrásai és befolyása volt, hogy a Rolex kissé eltérjen a szokásaitól.” – írja a Phillips.

Legutóbb a világ egyik legnagyobb óragyűjtőjének, John Goldbergnek a tulajdonát képezte, aki egyszer azt nyilatkozta, sosem válik meg ettől az órától. A 3 millió dolláros ár soknak hangzik, de közel sem rekordösszeg. A Paul Newman tulajdonában levő Rolex Daytona ugyanis a rekordtartó, hiszen 17 millió dollárért vette Newman.

Via: Maxim

Kép: Esquire

óra aukció Rolex egyedi Rolex Daytona

 

Megtekintések száma: 190094


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet