Az New Tampa-i autópályán kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép

2021 November 07

A 34 éves Ruben Fernandez dél felé tartott a Bruce B. Downson, amikor meglátta az alacsonyan repülő gépet, amely egyenesen felé tartott. "Azt hittem, meg fogok halni."

Az egymotoros repülőgép pilótája csütörtök reggel biztonságosan kényszerleszállást hajtott végre a Bruce B. Downs Boulevard mentén lévő füves úttestre.

A tampai rendőrség szerint a repülőgépnek motorhibája lehetett, mielőtt leszállt volna az Interstate 75-ös autópálya Bruce B. Downs-i kereszteződés közelében New Tampában. A repülőgép délelőtt 10:30 körül szállt fel a Tampa Executive repülőtérről, és nem sokkal később kényszerleszállást kellett végrehajtania - mondta Vivian McIlrath, a tampai tűzoltóság szóvivője.

A gépet Hillsborough megye szúnyogirtási munkálatokra szerződtette, mondta McIlrath. A pilóta volt az egyetlen személy a fedélzeten, aki szerencsére nem sérült meg.

kép: tampabay.com

McIlrath és a rendőrség a további nyomozást a Szövetségi Légügyi Hivatallal együtt végzi.

A 34 éves Ruben Fernandez a Bruce B. Downs úton haladt dél felé, amikor meglátta az alacsonyan repülő gépet, amely egyenesen felé tartott, mielőtt enyhén elfordult, hogy leszálljon a középső útpadkára.

"Azt hittem, meg fogok halni" - mondta Fernandez.

A helyszínre felszerelt térfigyelő kamerák egy fehér, kék szegélyű repülőgépet mutattak az út keleti oldalán, észak felé fordulva. Az úttesten vagy a füvön nem voltak féknyomok vagy sérülés jelei.

A repülőgép, egy mezőgazdasági használatra gyártott, egyhajtóműves Cessna T188C, az FAA nyilvántartása szerint egy delaware-i tulajdonban van.

baleset repülőgép kényszerleszállás

 

Megtekintések száma: 15657


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet