Az Országos Roma Misszió jótékonysági gálaesten gyűjtött a hátrányos helyzetű gyermekeknek

2021 Június 07

Közel 2 millió forint gyűlt össze

A gálaesten elárverezett festményekből befolyt összegből hátrányos helyzetű gyermekek részére ösztöndíjalapot hoznak létre a szervezők. Az aukció rendkívül nagy sikernek örvendett, a megjelentek örömmel adakoztak a nemes ügy érdekében.

Az eseményen tiszteletét tette Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke; Széchenyi Krisztián, táncművész, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány művészeti vezetője; Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Pest megye területi felelőse; Kathy-Horváth Lajos, Érdemes és Magyarország Kiváló Művésze, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia rendes tagja, a FROKK igazgatója.

A rendezvényt az Országos Roma Önkormányzat – Tükörterem teraszán tartották meg, fővédnök: Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára. Az aukciót Farkas Mihály, a Roby Lakatos Alapítvány kurátora vezette le, aki zeneszerző is egyben.

Kádár Katalin, az Országos Roma Misszió intézményvezetője részletezte, miért jött létre ez a kezdeményezés:

– Amikor tavaly szeptemberben átvettem a szervezetet, céltudatosan láttam a missziós feladatokhoz. Fő célom volt, hogy a társadalom peremére szorult embereket segítsem. Középiskolásként ugyanis nekem is nagyon jól jött, hogy ösztöndíjból tudtam finanszírozni a kollégiumi szállásom, a megélhetésem. Ösztöndíj nélkül még a gimnáziumot sem tudtam volna befejezni. Így jött az árverés ötlete. A festőművész ismerőseimet felkerestem azzal a céllal, milyen jó dolog lenne, hogy többen összefogva, közösen egy fontos társadalmi tevékenységért dolgoznánk együtt. Egyre többen mellénk álltak, nagyon sok festményt kaptunk, amelyeket mindannyian adományban, térítésmentesen ajánlották fel. Továbbá az is olyan jó érzéssel tölt el, hogy Langerné Victor Katalin volt a fővédnökünk, aki saját gyűjteményéből felajánlott egy csodálatos Szentandrássy István grafikát licitre. Sőt vannak olyan roma festők, akik rossz körülmények között élnek, de mégis önzetlenül segítettek ennek a kezdeményezésnek a megvalósításában.

Hegedus Ioan Andrei, festőművész örömmel támogatta alkotásával a kezdeményezést:

– Sajnos sok hátrányos helyzetű gyerek és felnőtt él mindenhol a világon, nem csak Magyarországon. Ez az esemény pedig jó lehetőség volt arra, hogy aukció keretein belül segíteni tudjunk néhány embernek. Úgy gondolom, hogy ha csak 5000 Ft jött volna össze, az is segítség valakinek, de nyilván sokkal több gyűlt össze, ezért teljes mértékben sikeresnek titulálom az estét.

roma

 

Megtekintések száma: 94210


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet