​Bemutatjuk a Bovet legújabb luxusóráját

2020 Augusztus 21

 A Récital 26 nagyjából hasonló a 2018-ban elindított 22 Grand Récitalhoz, amely tovább nyeri az Aiguille d’Or-ot (Grand Prix) a 2018-as GPHG-n. Ugyanaz az alapvető elrendezés található a különféle komplikációk helyét illetően, de ahol a Récital 22 csillagászati komplikációkra összpontosított (az óra egy tellúr, amely a Nap, a Hold és a Föld helyzetét mutatja egymással szemben). az új Récital 26 Brainstorm második fejezete az időzóna megjelenítésére és egy kissé nyitottabb architektúrára összpontosít, mint a díjnyertes rokona.

A Récital 22 Grand Récital, egy tellúr repülõ forgótányérral rendelkezik.

A Récital 26 Brainstorm második fejezete a Bovetnél hosszú hagyománya, hogy rendkívül összetett órákat építsen ugyanolyan bonyolult esetekben. A tok ebben az esetben szintetikus zafírból készül, kivéve a titánból készült füleket és háttámlákat. Bovet rámutat arra, hogy a zafír valójában könnyebb, mint a titán, ezért az órának annak jelentős átmérője ellenére - 47,80 mm (és az eset legvastagabb pontján 15,50 mm magas) - elég könnyűnek kell lennie a csuklóján. Az eset nemcsak szokatlan anyag, hanem konfiguráció szempontjából is, megkülönböztetett lejtőjével fentről lefelé; Bovet szerint ezt a lejtős felületet egy klasszikus asztal lejtős teteje ihlette.

A Récital 26 Brainstorm második fejezete számoknál kissé egyszerűbb óra, mint a díjnyertes Récital 22, bár semmilyen módon nem ad benyomást egy egyszerű óráról. A Récital 22 nagyon nagy, forgó földi féltekéje és csillagászati holdja helyett 12:00 óráig nagyon szemet gyönyörködtető áttetsző kék számlap látható, amely az időt mutatja, közvetlenül alul és jobbra egy forgó kupola, amely a holdfázist mutatja mind az északi részen és a déli féltekén, valamint egy forgó kupola, amely az időt mutatja egy második időzónában. Az időzóna kupola 24 óránként egyszer forog, és valódi világidő-mutatóként működik, bár egy kicsit hibridként - az előnyben részesített második időzónában az idő kiválasztható az aranyvillának tű indexelésével, amely körvonalazza a választott várost, de a másik 24 referenciavárosok helyi idő szerint bármelyikükben elolvasható.

A holdfázisú tárcsa is havonta egyszer forog, és új hold jelenik meg, amikor az éjszakai égbolt felé mutató körök teljesen a 8. ábra nyílásában vannak; a holdfázis-indikáció pontosan egy napi hibát jelent 127 év alatt. Ezt a két forgó kupolát három rubin henger tartja a helyén, amelyek a perifériákon láthatók; a görgők csatlakoztatása az egyes tárcsák széléhez mikrométerrel beállító csavarokkal ellenőrizhető.

Végül, 6:00-kor, ott van a repülő forgósbot. Ez egy egyperces turbillon, amely másodlagos kézként is működik az óra mellett, ugyanolyan stilizált napelemmel rendelkezik, mint a Récital 22 Grand Récitalon használt turbillon. A szövődmények típusában és a mechanizmus elrendezésében bekövetkezett bizonyos változások nagyobb átláthatóságot biztosítanak a Récital 26 számára, és bár hiányzik a Récital 22 megvilágított földi féltekéjének valóban lenyűgöző, sötétvilágítású pirotechnika (amely színes kupolaként Super-LumiNova-t használt, ez a úgy tűnt, egy miniatűr izzó föld lesz a csuklóján éjjel), inkább az Agyvihar átláthatóságának és átlátszatlanságának általános értelme helyébe lép. Ennek ellenére jó mennyiségű lumen van a Récital 26-nál, mindenekelőtt - a holdfázis kijelző mind az új hold körökben lévő csillagokra, mind a kupola azon részeire vonatkozik, amelyek a hold felületét képviselik. Ez több, mint a legtöbb, az az óra, amelyet személyesen látnunk kell, hogy megfelelően értékeljük. Ennek nagy része a fény játékával és a különféle anyagok és alkatrészek optikai tulajdonságaival kapcsolatos, és az állóképek csak ezt közvetíthetik. A 39 mm-es Bovet kaliberű 17DM06-DT.

Ez egy korlátozott kiadás - összesen hatot gyártanak, de összesen harmincat zafír tokkal, 10 sorozatra korlátozva, mindegyik kék kvarc, zöld kvarc vagy kék aventurin tárcsával. Mint általában a Bovet nagy bonyolultsága esetén, mind az egyedi, mind az egyedi megrendeléseket figyelembe veszik. Az ár nem meglepően magas, 383 000 dollár(12 millió ft), de ez nem szokatlan ára az ilyen óráknak, amelyekben az alacsony gyártási számok és a drága gyártási és kézi kézműves technikák inkább egy viszonylag sztratoszférikus árpontot diktálnak.

forrás: Hodinkee.com

 

Megtekintések száma: 34858


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet