Botrány - ​"House Of Gucci" Lady Gagával

2021 Decemberr 04

"House Of Gucci" Lady Gagával: Ezért van kiakadva az igazi család a film miatt, és még jogi lépésekkel is fenyegetőznek

House Of Gucci" december 2. óta látható a mozikban. Ridley Scott gigantikus szappanoperája a divatbirodalom mögött egykor álló családról nem jön be nekik. Egy dolog különösen zavarja Guccit...

Gucciék dühösek - Ridley Scottra és a "House Of Gucci" című új filmjére. Aldo Gucci (akit a filmben Al Pacino alakít) örökösei nyílt levélben bírálták, hogy véleményük szerint a család tagjai teljesen félre vannak írva. A film olyan hangot és hozzáállást ad nekik, amilyen az életben soha nem volt. A "House Of Gucci" "sértés", és fenntartják a jogot, hogy további lépéseket tegyenek emiatt, ami természetesen perrel való fenyegetés.

Egy dolog különösen felhúzza a Guccit a falra: Patrizia Reggiani karaktere (akit Lady Gaga alakít). Különösen élesen bírálják, hogy a filmben úgy ábrázolják, mint "áldozatot, aki megpróbál túlélni egy férfias és férfikávinista vállalati kultúrában". Gucciék szemében Reggiani természetesen nem áldozat, hanem a családot tönkretevő elkövető. Ráadásul a vállalatnak ebben az összefüggésben férfiak klubjaként való megrajzolása nem is állhatna távolabb az igazságtól. A Gucci ugyanis már akkoriban is egy nagyon befogadó vállalat volt, ahol a nők vezetői pozíciókat töltöttek be.

Egyébként a Gucci cégnek, amely - mint a filmben is látható - már nem a család tulajdona, nincs problémája a filmmel. Ezzel szemben a divatház együttműködött Scott-tal és csapatával, és széleskörű hozzáférést biztosított számukra az archívumokhoz a jelmezek és a ruhapróbák elkészítéséhez.

forrás: filmstarts.de/

 

Megtekintések száma: 7701


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet