Egy Hamburgba tartó repülőgépen út közben meghalt egy férfi

2021 November 02

A Hamburgba tartó repülőgépen meghalt férfi teljesen be volt oltva.

Néhány nappal ezelőtt egy holttestet találtak egy repülőgépben a hamburgi repülőtéren. A "Pegasus Airlines" Isztambulból érkező gépe leszállt Hamburgban - amikor az utasok leszálltak, a gép üléssorai között egy halott férfit találtak. Fertőzött volt koronavírussal - erősítette meg az esetet a hamburgi egészségügyi hatóság.

kép: google.com

Mivel Törökország magas kockázatú területnek minősül, jelenleg csak beoltott, gyógyult vagy negatívan tesztelt személyek szállhatnak fel a németországi célállomású repülőgépre. A férfinak tehát 3G-bizonyítvánnyal (szerk.: 3G németországban - teljesen beoltott vagy covid fertőzött volt vagy negatív teszt. A háromból egy szükséges a beutazáshoz) kellett volna rendelkeznie.

Közben a Pegasus Airlines is kommentálta a tragikus esetet. A légitársaság megerősítette a német RTL-nek, hogy "az isztambuli Sabiha Gökçen repülőtérről induló PC1043-as járat egyik utasa sajnálatos módon meghalt a hamburgi repülőtérre tartó út során". A járatot azonban "a COVID-19 szabályoknak teljes mértékben megfelelve" üzemeltették - a férfi csak akkor szállhatott fel a repülőgépre, "miután igazolta teljes oltási státuszát".

A "Hamburger Abendblatt" szerint a halott férfi állítólag egy 51 éves férfi, aki legutóbb Schleswig-Holsteinben élt, és több súlyos betegségben szenvedett. Az eset 2021. október 25-én történt.

forrás: gmx.net

betegség repülőtér halál covid németország

 

Megtekintések száma: 12192


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet