Footgolf már a Népligetben is!

2018 Július 19

Újabb sportággal bővült Népligeti Sportközpont! A Ferencvárosi Torna Club nemrég három footgolfpályát avatott fel a sportkomplexumában, a zöld-fehérek néhány korábbi labdarúgójával együtt.

A footgolf a labdarúgás és a golf ötvözete: a labdát lábbal kell a lehető legkevesebb lövésből a lyukba irányítani. Az FTC-nek már évek óta van szakosztálya a sportágban, mostantól azonban a játékosok már a Népligeti Sportközpontban is gyakorolhatnak.

„Örülünk az új sportágnak, már az első bemelegítő lövéseknél láttam, hogy igazi közösségépítő ereje van a sportágnak. Fontos kiemelni, hogy a Ferencvárosé az első, sporttelepen belül kiépített footgolfpályarendszer Magyarországon” – mondta az átadón a fradi.hu-nak a Népligeti Sportközpont létesítményvezető-helyettese, Bánhidy András.

A footgolf évről évre fejlődő sportág, egyre több igazolt játékossal, nemcsak hazánkban, hanem világszerte is. A footgolf első világbajnoka, Lengyel Béla is a Fradiban versenyez.

„Köszönjük a Ferencvárosnak az együttműködést – mondta Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke. – Nagyon fontos a sportágunk népszerűsítése szempontjából, hogy Magyarország legnagyobb sportegyesülete így a footgolf mellé állt, és még több embernek lehetőséget nyújt, hogy kipróbálják ezt a nagyszerű sportágat.”

A pályákat mostantól használhatják a Ferencváros nemzetközi szintű versenyzői, de a nyári táborok alatt a gyerekek is kipróbálhatják a Népligetben.

(Szöveg és képek forrása: fradi.hu)

 

Megtekintések száma: 289398


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet