Gáláztak a rögbisek!

2023 Január 16

Nagyszabású gálával kezdték az évet a rögbisek! A Francia Intézet adott otthont az rögbiesi díjátadó ceremóniának, amely egy könyvbemutatóval egészült ki.

Kiss Antal a Magyar Rögbi Szövetség elnöke elmondta, hogy sok közös cél van a franciákkal való együttműködésben, főként, hogy a világ 3. legnagyobb sporteseményét, a közel 3 millió helyszíni nézőt vonzó rögbi világbajnokságot (RWC) idén Franciaországban rendezik.

A mintegy 200 meghívott résztvevő a rögbis társadalom egészét képviselték. Dr. Dénes Tamás, Szepesi-díjjal kitüntetett író munkája, a magyar rögbi sport történetét bemutató mintegy 400 oldalas kötet és a rögbis szerkesztő bizottság és magyar rögbi társadalom közreműködésével született meg. Az egy éven át készült könyv létrehozását vitéz Bene Kálmán, a szövetség társadalmi alelnöke határozta el, aki a merész terv megvalósításában az alkotási folyamat végéig vezető szerepet játszott – hangzott el a Rögbi Gálán. A könyv a tojáslabda bűvöletében – A magyar rögbi sport története címet kapta.

A szövetség egyébként kiemelkedő évet tudhat maga mögött. Többek között júniusban Magyarország rendezte meg az európai szövetség legnagyobb eseményét, a 7’s Trophy-t. Emellett a magyar válogatottak a világ legjobb csapatai ellen küzdöttek meg a párizsi olimpiára vezető út első állomásán – többek között a tokiói olimpián is indult Írország, Anglia és Wales ellen. A rendkívüli kihívás után Magyarországnak továbbra is van esélye az olimpiai kvalifikációs döntőre való kijutásra, a folytatás a World Series eredmények függvénye.

A díjazottak

A legdinamikusabban fejlődő egyesület: Honfoglalók RC

Év játékosa 2022 – u16 fiú 7’s: Kade Zalán (Esztergomi Vitézek RAFC

Év játékosa 2022 – u16 lány 7’s: Szűcs Kinga (Nádasdladány RC

Év játékosa 2022 – u16 XV: Mesterca Dávid (Nagykovácsi Dragons RC)

Év áttörő támadó játékosa: Kritzer Dorina (Esztergomi Vitézek RAFC)

Év játékosa 2022 – u18 fiú 7’s: Kade Zsombor (Esztergomi Vitézek RAFC)

Év játékosa 2022 – u18 lány 7’s: Jakubecz Lili (Fehérvár RC)

Év játékosa 2022 – u18 XV: Szűcs Máté (Fehérvár RC)

Év játékosa 2022 – férfi 7’s: Gyurcsik Mózes (Battai Bulldogok SZVISE)

Év játékosa 2022 – női 7’s: Oláh Dorottya (Fehérvár RC)

Év játékosa 2022 – XV: Márki Roland (Fit World SE Gorillák RC)

Év önkéntese: vitéz Bene Kálmán

Év játékvezetője: Dr. Mátrai Norbert

Év edzője: Regan Phillips (Fit World SE Gorillák RC)

Fotók: Lehotzky István

 

Megtekintések száma: 65419


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet