Háromból egy elhízott férfi nem éri meg a 70-et

2016 Október 13

Riasztó adatok figyelmeztetnek arra, hogy érdemes helyesen táplálkoznod, és rendszeresen sportolnod, ha legalább a 70 éves kort meg akarod érni.

Egy új kutatási eredmény összegezte, hogy az elhízottsággal küzdő férfiak közül háromból egy átlagban nem éri meg a hetvenedik születésnapját.

Átfogó tanulmány, riasztó adatokkal

Ez ma egy óriási veszély, lassan nagyobb veszély lesz, mint maga a rák.

A tanulmány 189 korábbi tanulmány adatait összegezte, és kalkulált belőlük, így közel 4 millió férfi adatait rögzítették 14 éves koruktól kezdve.

A normál testtömeg indexel rendelkező emberek 19%-a nem érte meg a 70 évet, azonban a túlsúlyos testtömeg indexű férfiaknál ez az arány már 66% volt.

Ugyanakkor a kutatók hozzátették, hogy a tanulmányból az is kiderült, hogy az sem mindegy, hogy a túlsúlyból mennyi az izom és mennyi a zsír, ugyanis ez utóbbin okozza a problémát.

Nem egészséges életmód

A probléma fő gyökere mindig is az volt, hogy az emberek nem élnek egészségesen. A mai modern társadalomban túl sok cukrot fogyasztunk és tengernyi szénhidrátot.

Ez még önmagában akár nem is lenne baj, azonban a tetsmozgás állandósult hiánya tovább rontja a helyzetet. Tudtad, hogy 6-ból csak egy férfi edz rendszeresen, vagy végez valamilyen testmozgást?

Ez az adat nagyon kevés. A legtöbb férfi utoljára akkor mozgott napi szinten – tisztelet a kivételnek – mikor testnevelés órára járt diák korában.

A mozgás és az egészséges étrend a megoldás

Ha nem akarunk túlsúlyosak lenni, mindenképp küzdenünk kell ellene. Ma már semmi sincs ingyen, így az egészségünk sem, vagy a jó alak. Mindkettőért keményen meg kell küzdeni.

Sokkal kevesebb szénhidrátot kell fogyasztanunk, a cukrokat is a lehető legkisebb értékre limitálni az életünkben, csak így fog megindulni a változás.

Ha elhagyod a cukros üdítőitalokat, és nem eszel annyi kenyeret, vagy fehérlisztből készült terméket, és hetente néhány alkalommal végzel valamilyen testmozgást, a hatás garantált.

Így nem csak szinten tarthatod magad, de képes lehetsz leadni a súlyodból, ha már esetleg felszedtél pár kiló felesleget.

egészség férfi egészség

 

Megtekintések száma: 23976


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet