Hogy öltözködj, ha túl alacsony vagy?

2013 Március 05

Sok női magazin remek öltözködési tanáccsal van tele. Mit vegyél fel, ha széles a csípőd, vagy kissé alacsony termettel áldott meg a sors. Milyen felsőt viselj, ha túl lapos vagy ott, ahol kicsit teltebbnek kellene lenned... De mintha a divattanácsadók megfeledkeztek volna arról, bizony a teremtés koronáinak sem ártana néha egy kis útmutató. 
Egy-két jó ötlet arra, hogy mit tegyen egy olyan férfi, aki még az átlagmagasságot sem éri el, és sajnos kissé alacsony.
Olyan ruhát válasszon magának, ahol a nadrág és a felső egyforma színű, vagy legalább hasonló árnyalatú, hiszen ez nyújtja az alakot. De az öv semmiképpen nem előnyös, hiszen ez úgymond „félbevágja" viselőjét.
A V-kivágású pulcsi optikailag nyújt, tehát előnyös viselet.

                                  hogy-oltozkodj-ha-tul-alacsony-vagy

Mindig megfelelő méretű ruhát viselj, mert sem a túl szűk, sem a túl bő nem előnyös.
A zakó maximum 3 gombos legyen. Ez mellé még az a szerencsés megoldás, ha a zakó anyaga finom hosszanti csíkozású, mert ez is megnyújtja az alakot.
A nadrághossz az, amivel mindjárt lehet magasítani. Minél hosszabb egy nadrág, annál magasabbnak mutatja az illetőt. A túl hosszú azért itt sem jó. Nem kell a földön húzni magad után. Elegendő, ha pár centit rálóg a cipőre. Azonban a túl rövid, bokáig erő fazon kerülendő.

{loadposition szoveg}
A cipő színével is lehet korrigálni. Az a legjobb, ha lábbelid színe megegyezik a nadrág színével, hiszen így máris hosszabbnak tűnik a lábad. Arra is ügyelj, hogy a zokni színe ne törje meg az összhatást, tehát az is egyezzen meg az előbbiekkel.

                                  hogy-oltozkodj-ha-tul-alacsony-vagy

Az ingszabásnál részesítsd előnyben a karcsúsított vonalakat, mert ezek szélesítik a vállat, és ha véletlen meg egy kis sörhas is társul az alacsonyabb termethez, a szabásvonal miatt vékonyabbnak látszol.
A nyakkendő a függőleges mintája miatt mindig karcsúsít, de kerüld a nagy mintákat, mert ezáltal szélesebbnek látszik a felsőtested, ami nem nagyon jó egy alacsony ember esetében. A legjobb választás az egyszínű, a vékony csíkos, és ferdén csíkos.
A teniszpóló minden férfinak előnyös választás. Szélesíti a vállat, a nyakrész pedig enyhén karcsúsít, nyújtja a felsőtestet. Tehát a legjobb megoldás, ha minél többet begyűjtesz magadnak, különböző színekben.

                                  hogy-oltozkodj-ha-tul-alacsony-vagy    

Egy jó tanács a zsebekkel kapcsolatban. Soha ne tegyél a nadrágzsebedbe semmit, mert ez szélesíti a csípődet, mivel a nadrágzsebek általában a has és csípővonalakon találhatók.
Vannak olyan dolgok, amiken sajnos nem változtathatunk. Ilyen a testmagasság is. De néhány apró fortéllyal mindig javítható az összhatás, és remélem azért egy kicsit tudtam segíteni.
                                

 

Megtekintések száma: 7651


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet