Igazi derbit hozott a jelenleg alsóházi rangadó!

2023 November 06

PEAC-MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA 3:1( 0:0)

Élő Tibor ( PEAC vezetőedző): “A héte elején Kecskeméten egy komolyabb kisiklásba futottunk bele,mert meglátásom szerint nem kellőképpen mentünk a meccsbe. Ezt szerintem ott és a héten is rendeztük,átbeszéltük. Sportolók vagyunk,néha nem minden sikerül úgy ,ahogy szeretnénk,de itt a mai meccs, nem kell az orrokat lógatni,bizonyítani fogunk. Nyerni szeretnénk.”

Mindkét csapat tudta,hogy ez a mérkőzés komoly téttel bír,hiszen amelyik csapat győz,az három ponttal ellép a másiktól és a tabella alsó részében minden pont életet jelenthet majd a végelszámolásnál.

Ovatos,nagy taktikai csata folyt az első félidőben,leginkább a mezőnyben zajlott a bírkózás,de mindkét oldalon volt egy-két remek szituáció a gólszerzésre,de a kapusok biztosan hárítottak.Talán a hazai Pécsnek volt több lehetősége és enyhe mezőnyfölénye,de a szünetre gólnélküli döntetlennel mentek a csapatok.

A második félidőre a PEAC jött ki elszántabban, érezhető volt,hogy egy kicsit fokozták is a tempót és a remek napot kifogó Forró Máté egyéni betörése,majd remek lövése utat talált a kapuba. A mérkőzés sokkal pörgősebbé vált,mert az akadémiások is a győzelemért érkeztek. Mindkét kapu előtt repkedtek a kapusok,zúgtak a lövések,csattantak a blokkok. Jó kis meccs lett. Ebben a periódusban talán Forró Máté ” rabahmadjeri ” sarkazásos megoldása járt legközelebb a gólhoz,de próbálkozása pár centivel kaput tévesztett. Majd jött egy kapu előtti kavarodás,amelyből Spánitz Bálint préselte be a Pécs második találatát.A vendégek rögtön áttértek a vészkapus játékra,amelynek eredményeképpen Szabó Bence Gergő lőtt egy nagy kapufás gólt.Ezzel ismét nyitottá vált a mérkőzés,de Tóth Attila Márk lövése a vége előtt három perccel lepadlózta az MFA legénységét. Összességében egy küzdelmes,öszinte mérkőzést láthatott a PTE TTK csarnokot megtöltő közönség,amely most is belehajtotta a győzelembe kedvenceit.

Élő Tibor: ” Nehezen indult,de erre számítottunk. Az MFA az utolsó mérkőzéseken szépen jött föl. Nekünk nem tett jót a Debrecen elleni siker után a kecskeméti vereség,de ma visszajött valami a befektetett melóból. Gratulálok a fiúknak,megérdemelték. Megyünk tovább és igyekszünk kicsit acélosabbak lenni idegenben is.”

Következő mérkőzés: 2023.11.10. PEAC-Nyíregyháza 19.00h PTE TTK csarnok,Pécs

 

Megtekintések száma: 44687


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet