Isteni ez a motor, ami retróbicikliként néz ki

Thursday, June 14, 2018

Napjainkban a Ducati jóval komolyabb gépeket gyárt, de a második világháború idejében ilyen motorkerékpárokat gyártottak.

A Cucciolo néven elhíresült motor és bicikli hibrid nagyjából 200.000 példányban kelt el akkoriban, és jó látni, hogy a 49 köbcentis kis járgányra méltóképp emlékeznek még. Európán kívül kimondottan ritka volt mindig is, ezt itt most mégis egy michigani férfi, Del Thomas építtette meg az Analog Motorcycles nevű custom motorépítő csapattal.

A jármű kapott egy Kingfisher Blue fantázianévre hallgató fényezést, valamint korhű fém- és réz alkatrészeket. A módosított távtartóknak és az egyedileg gyártott, korhű tanknak köszönhetően már elfért a vázban az apró erőforrás. Akkoriban a Cucciolo blokkok adoptálásánál a váltós megoldású hajtás még nem volt elterjedt – csak a Ducati 48-nál jelent meg a három sebességes erőátvitel a pedálok elhagyása mellett. Viszont az Analog Motorcycle műhelyében ezt is elkészítették, méghozzá a motor íveit tökéletesen követő áramvonalas megoldásokkal.

Del boldog tulajdonosa lett, mi pedig fotókon gyönyörködhetünk egy igényesen felépített motorkerékpárban, ami hűen hozza vissza a történelmet.

Forrás: Szevaszfaszi.hu

 

Megtekintések száma: 74323


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet