Jótékonysági programokkal készülnek Simonpusztán

2021 Június 05

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület kulturális eseményekkel indítja a nyarat

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület 2021-ben is színes, kulturális programsorozattal készül a hagyományokat és minőségi időtöltést kedvelők számára. A júniusban kezdődő – a pandémiás helyzethez viszonyulva, a szabályok szigorú betartásával – események teljes körű képet nyújtanak lovas kultúránkról, múltunkról és történelmünkről egyaránt. A szervezet a magyar kultúrát, hagyományokat helyezi az előtérbe, további célja, hogy hazánk kiemelkedő történelmi eseményeit jobban megismerjük, továbbá hogy a mai rohanó világban közelebb kerüljünk a lovakon keresztül a természethez, az állatszeretethez.

A ló a Magyar Nemzet régi szimbóluma, ezért a hitvallásuk is az, hogy a lovas érték múltba tekint vissza, és a jövőbe mutat. Lényeges szempont volt az elmúlt egy évben a szervezők részéről, hogy ebben nehézségekkel teli időszakban is, a kulturális és online programok keretei között eljussanak a Nemzet népéhez. Ennek céljából az egyesület szakemberei folyamatosan gyártják az online, népszerű tartalmakat, melyek a Nemzet kultúrájáról, a lovaskultúráról szólnak, a Facebook oldalon és a YouTube csatornán is láthatóak. A tartalomgyártás terén büszkén emelik ki, hogy már meghaladták a 150. részt, mely alapján a koronavírus okozta nehézségek ellenére is komoly sikereket tudhatnak maguk mögött, hiszen az új, kultúra és ismeretterjesztő tartalmaik nézettsége összességében a statisztikai adatokat figyelve, már meghaladta az 1 millió főt.

– A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesületnél, mivel az idei évtől regisztrált előadó-művészeti szervezet is, így olyan évadra készülünk, mely méltó lehet mind a Nemzetünk kulturális igényeinek kielégítésére. A reményteli változások jegyében állítottuk össze az idei évi programjainkat, mely keretén belül Egyesületünk tovább folytatja tőle megszokott módon és minőségben a jótékonysági rendezvények, családi események megtartását. Az online tartalmak rendkívül közkedveltek, folytatjuk azok gyártását, melyben a történelmünk, a kultúránk és a Lovas kultúránk áll központi helyen – részletezte a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület alelnöke, István Gábor.

2021.06.19-én a Nyárindító Gyermekfesztivál Jótékonysági Rendezvényt szervezik, melynek keretén belül állandó programok között szerepel: íjászat kipróbálása gyerekeknek, tűzoltó-, rendőr- és mentőautó bemutató, ugráló vár, kézműves sátor, sétalovagoltatás, kézműves kirakodóvásár, kutyás bemutató. A programot színesíti a Padlás – a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház bemutatója a Magyarock Dalszínház Színházi Egyesület közreműködésével. A félig mese, félig musical kiváló szórakozást nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

2021.07.18-án rendezik meg a III. Érdi Vágtát, színes programokkal, bemutatókkal, zenés gálaműsorral Dolhai Attila előadásában.

2021.08.21-én Szent István Napot tartanak a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban.

2021.09.11-én tartják a II. Nemzeti Rendvédelmi és Lovas Hagyományőrző Napot.

2021.10.23-án ünnepi műsorral készülnek a szervezők,a Liberté színházi előadásra kerül sor.

2021.12.06-án pedig Lovas Mikulás Ünnepséget tartanak a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban.

További információ: https://www.facebook.com/SimonpusztaNLHE

http://www.simonpuszta.hu/

jótékonyság

 

Megtekintések száma: 78152


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet