Lebegő egér - The Bat

2018 Március 01

Legnépszerűbb házi kedvencünk szárnyakat kapott. Vadim Kibardin orosz tervező rukkolt elő az új számítógép kiegészítővel, mely sikeresen veheti fel a küzdelmet a sok géphasználat mellékhatásaként jelentkező ínhüvelygyulladással szemben.

lebego-eger-the-bat

Egy meglehetősen hihetetlen, de rendkívül dizájnos újítással állunk szemben, mely valószínűleg megnyeri a bátrak tetszését. Megoldása nem túl bonyolult, és nem batmani csodáról van szó. Kibardin egy egyszerű fizikai mezőt használt fel találmánya kiötlése, majd megvalósítása során. Mégpedig a mágneses mezőt.

{loadposition szoveg}

A mágnesekkel felszerelt egérpad fölött azért képes lebegni az egér, mert az szintén mágnesekkel van felszerelve. Így a levegőből tudjuk koordinálni néha rakoncátlan kurzorunkat, kímélve így kezünket, csuklónkat. Kedvenc kis rágcsálónk 1 kg súlyt simán elbír, össztömege egyébként 2kg. Használat közben 1 cm magasságban lebeg, de pihenés közben 4 cm-en érzi jól magát. Hogy valójában mennyire lehet kényelmes egy ilyen egér használata, kipróbálás nélkül nem lehet megállapítani, mindenesetre az ötlet nem rossz, hiszen sok irodista szenved ezzel a gyakori csuklóbetegséggel a sok egérnyomkodás miatt. Jelenleg 2 színű prototípus van, fekete és fehér, és lehet, hogy hamarosan mindannyian egy kicsi batmannek lehetünk büszke tulajdonosai.

 

Megtekintések száma: 452317


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet