Legyél stílusos 9 lépésben!

2013 Augusztus 02

Nem könnyű eligazodni az újabb és újabb trendek, márkák, fazonok között. Könnyebben megtalálod az egyedi stílusodat, ha tudod, hol kezdj neki.

1. Először is ki kell találnod, hogy hogyan szeretnél kinézni, mit akarsz közvetíteni a világ felé. Találd ki magadat. Ha nem tudod, hogy mit szeretnél, vásárolni is nehéz. Céltalanul bolyongva az üzletekben csupa egymáshoz nem illő holmit vásárolsz majd és több pénzt is költesz el.
Hogyan csináld? Mindenki valaki másolásával kezdi. A gyerekek például a szüleiket szeretnék mintázni, és felnőttként is nyugodtan lehet példaképed. Válassz ki például egy színészt, vagy bármilyen ismert embert, akinek tetszik a stílusa, aki mintaként szolgálhat.

2. Mielőtt elkezdenéd beszerezni az egyedi darabokat, győződj meg róla, hogy a szekrényedben ott vannak az alap ruhadarabok. Ezek állandó részét képezik majd a ruhatáradnak, mivel időtállóak és örökérvényűek. Könnyen kombinálhatod majd őket a trendekkel, amik úgyis csak néhány szezonon keresztül maradnak.
Ha nem vagy benne biztos, hogy miket kéne venned, akkor olvasd el a Nélkülözhetetlen ruhadarabok 1. rész és a Nélkülözhetetlen ruhadarabok 2. rész cikkemet.

3. Ha rátalálsz valamire, ami működik, és a szívedhez nőtt, akkor nyugodtan hordjad rendszeresen! Ha az egy sapka, vagy egy kalap, akkor tedd fel ahányszor csak jól esik. Akár még a védjegyeddé is válhat. Ugyanabban a póló+nadrág kombinációban nem ajánlott megjelenni két egymást követő nap, de egy kiegészítőt annyiszor vehetsz fel, ahányszor akarod.

{loadposition szoveg}

4. Merj befektetni drágább, minőségi holmikba. Egy bőröv, vagy bőrcipő strapabíró, így megéri a pénzét és nem kell évente újat venned (amivel ugyanúgy rengeteg pénz elköltenél). Ráadásul nincsen stílusosabb egy szép óránál, vagy férfiasabb egy bőrdzsekinél. Egy szupertrendi cuccra ráadásul nem is éri meg költeni, mert a trendek változnak. A bőr viszont örök.

legyel-stilusos-9-lepesben

5. Ne félj kockázatot vállalni. Lehetséges hogy később megbánod, és magad sem hiszed el, hogy képes voltál olyan külsővel kimenni az utcára, de ha nem kísérletezel, akkor nem találod meg azt sem, ami működik. Az se bizonytalanítson el, ha mások szerint nevetségesen festesz. a lényeg, hogy te elégedett legyél a bőrödben.

6. Ha elég önbizalmad van, akkor a legbugyutább ruhákat is stílusosan tudod majd hordani. Hiába öltözik valaki a legdrágább, legtrendibb ruhákba, ha nem tudja viselni azokat. Ez messziről meglátszik mindenkin, tehát elő a méltóságteljes, egyenes testtartással, a jómodorral, a magabiztossággal!

7. Maradj képben, ami a divat, a trendek változását illeti. Így tudsz majd igazodni hozzájuk, de ki tudod majd szűrni azt is, amiből nem kérsz.

8. Ne felejtsd el, hogy nem mindenkinek áll jól ugyanaz. Tehát ha megtetszik valakin egy összeállítás, még véletlenül se másold le ész nélkül. Gondold át, hogy hozzád illik-e, jól mutatna-e a testalkatodon, illik-e a többi ruhádhoz. Attól, hogy valami trendi, nem kell feltétlenül hordani.

9. Ha már rátaláltál az irányvonalra, amit követni tudsz és szeretnél, akkor kezd el ihletet meríteni mindenből. Nem csak másoktól lehet ellesni új dolgokat. Megihlethet az utca, egy zene, egy film, akármi. Ez igényel némi képzelőerőt és kreativitást, de így válhat a stílusod igazán egyedivé és izgalmassá.

 

Megtekintések száma: 7896


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet