Már nálunk is divatelem a fültágító

2013 Szeptember 12

Különös ékszer hódít hazánk fiataljai körében: a fültágító viselése, melynek eredete az ókorig nyúlik vissza.

A Buddha fülében lévő fültágítónak szimbolikus jelentőséget tulajdonítottak: úgy hitték, minél nagyobb a fül, annál jobb a hallás, ezáltal pedig egyre tökéletesebb lesz a meditáció. A primitív törzseknél, ahol ma is nagy divat egyébként a fültágítás, pozíciók betöltésének jelölésére utal, korábban pedig az ellenség elijesztésére szolgált. A tágított piercingek fülbe való elhelyezését itt már csecsmőkorban megkezdik egy vékony csont vagy halszálka használatával. Utána ezt egyre nagyobb ékszerekre cserélik ki, amelyek készülhetnek fából, csontból, sőt kőből is.

{loadposition szoveg}

Nálunk inkább az egyéniséget, a különcséget igyekeznek vele kifejezni a fültágítót viselők. Ha ti is kedvet kapnátok hozzá, javaslom, hogy inkább bízzátok szakemberre a dolgot, az otthoni módszer, főleg, ha mindjárt egy nagyobb tágítással kezditek, jóval fájdalmasabb és veszélyesebb lehet, mint egy fülbevalót előkészítő átszúrás, bár ez utóbbinak sem vagyok híve, hogy otthon csináljátok! Ha pedig bejön nektek a különös viselet, de nem meritek bevállalni a tágítást, használhattok ál fültágítókat.

mar-nalunk-is-divatelem-a-fultagito

Ez utóbbiak ugyanolyanok, mint egy fülbevaló, csak mindkét végükön korong van. Arra viszont vigyázzatok, hogy felrakáskor könnyebben eltörnek!

 

Megtekintések száma: 8049


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet