Másodjára szervezik meg a Tanyán élő családok országos találkozóját!

2021 Július 30

Családokat és szórakozni vágyókat várnak a szervezők július 29. és augusztus 1. között a Szentendrei-szigeten található Tahitótfaluba, a váci révnél lévő Magyar Családi Gazdaság öko-tanyájára. Anégy napos rendezvényen akakukkfüves szürkemarha hamburger és rózsa szörp mellett az alábbi érdekes programok közül válogathatnak: tanyasi, öko-gazdálkodásból származó ételek, rétesek, sajtok kóstoltatása, vására, őshonos magyar állatfajták, szekér- és fogathajtó versenyek, hucul-ösvény ügyességi lovas versenyek, bábelőadás kicsiknek és nagyoknak, játszóház, állatsimogató, baranta bemutató, muzeális és új mezőgazdasági gépek, szerszámok kiállítása, kerekasztal-beszélgetések az öko-gazdálkodás lehetőségeiről. Péntek este a Greenfields ír néptánc bemutatót követően a Dobogókő együttes szórakoztatja a közönséget, szombat este pedigegy egész estét betöltő koncerttel érkezik Tóth Gabi. A rendezvény minden eseménye ingyenes, a szervezők szeretettel várnak mindenkit.

Az egyedi rendezvényre természetesen nem csak tanyán élőket várnak a szervezők. A cél, hogy összehozza, bemutassa, és népszerűsítse a hazánkban élő, gazdálkodó, termelő családokat, akik értékes ismeretekkel rendelkeznek életmódjuk, az őket ért kihívások, a környezeti hatások okán. Az idei rendezvény középpontjában az öko-gazdálkodás és a rövid ellátási lánc áll, azaz a helyi termelők és a helyi fogyasztók összekapcsolásának lehetőségei.

A rendezvényt hagyományőrző lovas bemutatók – málha és lovas ügyességi versenyek és hagyományos magyar harcművészeti bemutató, azaz barantais színesítik. A kézműves vásáron helyi termelők mutatkoznak be termékeikkel, a gyermekeket játszóház és lovas bemutatók várják.

A rendezvényszakmai partnere dr. Nagy István, agrárminiszter és az Agrárminisztérium, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat ésa Herman Ottó Intézet, szervezője a Magyar Családi Gazdaság.

 

Megtekintések száma: 41690


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet